Cazul avocatei disparute arata pina unde a ajuns Dan Diaconescu: face agenda publica.

Titlul de mai sus este unul cinic si poate ca merit pentru el toate imprecatiile oamenilor cu frica de Dumnezeu carora le va cadea sub ochi. Singurul
Cazul avocatei disparute arata pina unde a ajuns Dan Diaconescu: face agenda publica.

Titlul de mai sus este unul cinic si poate ca merit pentru el toate imprecatiile oamenilor cu frica de Dumnezeu carora le va cadea sub ochi. Singurul argument pentru folosirea lui este ca raspunde nevoii de a cistiga atentia audientei. Scopul fiind indeplinit, sa trecem la relatarea faptelor. In ultimele doua luni, pe agenda publica a Romaniei au trecut pensii majorate, ministri anchetati de DNA, o motiune in urma careia Romania a ramas sa fie condusa de un Guvern orfan, un ministru filmat si televizat primind mita, un avertisment grav din partea UE pentru Romania, iar lista poate fi completata cu multe alte evenimente importante pentru scumpa noastra patrie si ai sai mindri cetateni.

Ei bine, toate aceste intimplari relevabile au avut o traiectorie meteorica din punctul de vedere al respectivei agende publice. Pina si stirea ca Adriana Bahmutanu a nascut (un copil!) a rezistat doar citeva zile pe tarabele cu ziare. Exista insa o intimplare ce le da palpitatii mai mari pensionarilor decit cele citeva zeci de lei in plus pe care urmeaza sa-i primeasca, ce-i ofera lui Remes o atit de nedreapta uitare, iar pe tarani ii face sa lase porcul nemincat taman in preajma Craciunului. Disparitia Elodiei.

Elodia nu tine de foame, nu poate forta Guvernul la chibzuinta, nici nu poate rezolva dosare de coruptie. Elodia insa fascineaza, chiar daca in sertarele politiei exista si alte sute de dosare aidoma, cu oameni pe care i-a inghitit pamintul, fiecare avind probabil acelasi potential epic. Bunul-simt spune ca, din 30 august si pina astazi, Elodia a devenit, slava OTV, o afacere de importanta nationala. Romania sta cu sufletul la gura urmarind acest caz doar pentru ca Dan Diaconescu a ales-o pe Elodia. Seara de seara, reconstituirile grotesti, ipotezele patologice sau marturiile fantasmagorice ridica audienta OTV la cote in fata carora importatorii de vitamine chinezesti ori patronii de restaurante isi deschid generos punga. Sint ratinguri ce o fac pe Elodia irezistibila pentru toti ceilalti actori media, indiferent de regnul lor, tabloid sau quality. De aici, un bombardament continuu cu informatii despre Elodia.

Morala, dincolo de aspectele judiciare, financiare sau deontologice ale celebrului caz, e ca Dan Diaconescu are de ce sa se felicite cind se uita in oglinda: OTV impune agenda publica a unei tari care se straduieste sa-i arate senzationalului, pina la ore tirzii din noapte, ca il merita cu prisosinta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.