La intalnirea de ieri dintre membrii Consiliului National al Audiovizualului si Dan Diaconescu, unde s-au discutat incalcarile legislatiei audiovizuale de catre OTV, acesta din urma a plecat usor sifonat. Televiziunii din bulevardul Magheru risca sa
La intalnirea de ieri dintre membrii Consiliului National al Audiovizualului si Dan Diaconescu, unde s-au discutat incalcarile legislatiei audiovizuale de catre OTV, acesta din urma a plecat usor sifonat. Televiziunii din bulevardul Magheru risca sa i se reduca valabilitatea licentei la jumatate si i s-a dat si o amenda de 15.000 de lei.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) l-a atentionat pe Diaconescu ca se afla la un pas de reducerea la jumatate a valabilitatii licentei si i-a amendat postul de televiziune cu 15.000 de lei pentru emisiunile „Lumea de azi... lumea de maine“ si „Dan Diaconescu direct“/cazul avocatei „Elodia Ghinescu“. CNA a amendat emisiunea „Lumea de azi... lumea de maine“ cu suma de 5.000 de lei, iar „Dan Diaconescu direct“/cazul avocatei „Elodia Ghinescu“ a primit o amenda de 10.000 de lei. In mai multe emisiuni in care fost dezbatut cazul avocatei disparute Elodia Ghinescu s-au prezentat tehnici criminale, a fost incalcata legislatia audiovizuala referitoare la protectia minorilor si s-au oferit recompense unor persoane care ar putea fi martori in cauze penale. „Lumea de azi... lumea de maine“ a primit amenda pentru ca in trei editii ale acesteia s-a facut reclama mascata unor medicamente. Prezentatorul si realizatorul emisiunii, Paul Moraru, prezent si el la discutii, a recunoscut ca aceasta este platita de un producator de medicamente, iar vicepresedintele CNA, Attila Gasparik, i-a spus ca acest lucru este total interzis si a pus la indoiala deontologia jurnalistica a lui Moraru.

Inca o intrerupere a emisiei de 3 ore = injumatatirea licentei
„Unii colegi considera ca acolo (la OTV, n.r.) este haos, ceva nu merge, ceea ce duce la sanctiuni. Ar mai urma inca o intrerupere de trei ore, apoi injumatatirea licentei“, a explicat Rasvan Popescu, presedintele CNA. OTV are licenta din aprilie 2004 si potrivit art. 55 din Legea audiovizualului, „licenta audiovizuala se acorda pentru o perioada de 9 ani, atat in domeniul radiodifuziunii sonore, cat si in cel al televiziunii“. Ioan Carmazan l-a sfatuit pe Dan Diaconescu sa-si angajeze un jurist pentru ca „nu dorim ca pe masa CNA sa fie teancuri de reclamatii, nu vrem sa facem din OTV un tap ispasitor“. Patronul televiziunii a spus ca de doua saptamani a angajat un om pentru a gestiona situatia. „Cu minorii am vazut si pe alte canale. E si interesul nostru sa nu luam sanctiuni“, s-a aparat Diaconescu. Ioan Onisei a acuzat OTV ca urmareste ratingul cu orice pret, incalcand Legea audiovizualului si Codul de reglementare a continutului audiovizual. „Exista foarte multe reclamatii si nu e sedinta lasata de la Dumnezeu in care sa nu monitorizam postul si sa nu fim nevoiti sa dam sanctiuni. Impresia mea, mai ales in ultima perioada, este aceea ca faceti un joc care cred ca este periculos pentru dumneavoastra, incalcati frecvent legea si ce ma ingrijoreaza este protectia copilului si demnitatea persoanei (...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.