Aflat in Romania, regizorul Francis Ford Coppola isi reafirma increderea in filmul independent si in cinemaul romanesc.

Prezent in Romania pentru a prezenta filmul „Tinerete fara tinerete" („Youth Without Youth"), Francis Ford Coppola a acordat un interviu agentiei MEDIAFAX in care vorbeste despre relatia cu cineastii romani cu care a lucrat la realizarea peliculei, dar si despre reactiile pe care filmul le-a stirnit la Festivalul de Film de la Roma. Regizorul a precizat ca filmul a ramas foarte fidel nuvelei lui Eliade, de la care a pornit, si ca, pentru a-l realiza, a mers pe urmele autorului. A tinut sa participe la premiera filmului in Romania pentru a prezenta lungmetrajul echipei cu care a lucrat aici si pentru a ii multumi.

Regizorul s-a declarat impresionat de cineastii romani, cu ale caror filme e familiarizat, insa a marturisit ca inca nu a reusit sa vada filmul pentru care Cristian Mungiu a fost premiat cu Palme d’Or: „Cred ca cei de aici sint foarte interesati de cinema, sint foarte talentati in aceasta directie si, desigur, cu mostenirea trecutului - literatura, poezie - ei vor continua cu mare succes".

De altfel, el l-a cooptat pe directorul de imagine Mihai Malaimare jr. in echipa cu care lucreaza la un nou film, in Argentina.

Cit despre criticile impartite pe care le-a adunat „Tinerete fara tinerete" la Festivalul de la Roma, Coppola crede ca, pentru o pelicula inedita cum e aceasta, erau previzibile.

In acelasi interviu, Coppola si-a reafirmat preferinta pentru filme independente, cu sau fara buget redus, dar care sa-i garanteze libertatea de creatie si sa nu-l oblige la concesii.