Consumul de cereale integrale poate contribui la reducerea riscului de dezvoltare a insuficientei cardiace. Potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani, cerealele integrale contribuie la scaderea tensiunii arteriale


Consumul de cereale integrale poate contribui la reducerea riscului de dezvoltare a insuficientei cardiace. Potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani, cerealele integrale contribuie la scaderea tensiunii arteriale si la prevenirea infarctului. La studiul care a durat 20 de ani au participat 21.000 de barbati, cu o varsta medie de 53,7 ani. Cercetatorii de la Brigham and Women's Hospital si de la Scoala medicala Harvard din Boston au monitorizat obiceiurile alimentare pe care participantii la studiu le aveau la micul dejun. Oamenii de stiinta au constatat ca barbatii care consuma zilnic un bol de cereale integrale prezinta cu 28% mai putine riscuri de a dezvolta insuficienta cardiaca. Afectiunea apare, de obicei, in urma unui infarct. Boala se dezvolta cand inima nu mai poate pompa cu eficienta sange. Aparitia ei este favorizata de ingrosarea arterelor, cresterea tensiunii arteriale si diabet.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.