Noua versiune a sistemului de operare al Apple, numita Leopard, va costa 129 de dolari pentru o licenta individuala si 199 de dolari pentru pachetul de familie care poate fi instalat pe maxim cinci PC-uri dintr-o locuinta.
Aceasta este a sasea versiune a sistemului de operare OS X in sase ani, o strategie diferita de compania Microsoft care si-a imbunatatit sistemul de operare Windows la o distanta de mai bine de cinci ani.
"Aceasta lansare va fi inca un moment bun pentru companie, care a avut o pozitie buna pe piata in ultimii ani", a declarat vicepresedintele de marketing al companiei Apple, Phil Schiller, intr-un interviu acordat agentiei Reuters.
In al treilea trimestru al anului fiscal, care s-a incheiat pe 30 iunie, Apple a vandut aproape 1,8 milioane de PC-uri, cu pana la 33% mai mult decat perioada similara a anului trecut, inregistrand o rata de crestere tripla fata de piata de PC-uri.
Compania, care produce player-ul media digital iPod a anuntat ca accepta deja formulare de comanda pentru software-ul Leopard in sistem online.