Compania XL World estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa sase milioane de euro din activitatea din Romania, in crestere cu 60% fata de anul trecut, cand a raportat afaceri de 3,7 milioane euro.
"Pentru anul viitor, estimam o dublare a cifrei de afaceri, care va atinge circa 13 milioane euro, pe o piata cu un potential important de dezvoltare", a declarat, ieri, directorul de dezvoltare al companiei, Roberto Montadon.
Compania detine trei call-center-uri in Romania, la Iasi, Oradea si Bacau, insa nu are niciun client de pe piata locala.
"Cea mai mare parte a afacerilor nostre, respectiv 48%, provin din serviciile multilingve catre clienti din strainatate.
Pentru anul viitor, prognozam ca cei din Romania ne vor aduce 13% din venituri, fiind o piata foarte atractiva pentru investitii de call-center datorita abilitatilor multilingvistice ale capitalului uman", a spus Montadon.
Oficialul a aratat ca piata romaneasca se dezvolta foarte rapid, companiile locale care fac parte din grupurile multinationale fiind cele mai interesate de externalizarea serviciilor. Pana in prezent, XL World a investit 500.000 de euro in Romania, unde isi desfasoara activitatea din anul 2000.
"Pana la sfarsitul anului viitor vom investi alte 500.000 de euro pentru dezvoltare. Vom deschide un birou comercial in Bucuresti, vrem sa extindem capacitatea actuala a centrelor noastre. Nu vom deschide, deocamdata, un centru important de servicii in Bucuresti, ne orientam catre orase mai mici. Ċ˘inta noastra este de a deveni unul dintre furnizorii principali pe piata interna", a precizat oficialul companiei. Montadon a adaugat ca XL World se va concentra pe segmentul de varf al pietei, viitori clienti provenind din telecomunicatii, finante-banci, media si divertisment.
"Nu vom avea sute de clienti, preferam clienti companii mari. Avem 2-3 proiecte pentru 2008 si inca 5-6 proiecte-pilot", a adaugat directorul de dezvoltare al companiei.
Piata serviciilor outsourcing si call-center din Romania se ridica la 70 de milioane in acest an, conform oficialului XL World, urmand ca in urmatorii cinci ani sa ajunga la 350-500 milioane de euro.
"In Romania activeaza 250 de call-center, dintre care 40 sunt companii de outsourcing. Anual se deschid 20-30 de noi centre. Estimam pentru acest an 15.000 de angajati in acest segment, iar pana in 2012, se va ajunge la 50.000 de angajati", a aratat Montadon.