Fostul ministru n-a mai vrut sa fie partas la filosofia fiscala a lui Vosganian.

Sebastian Vladescu (foto) a fost eliberat din functia de secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor prin decizie a premierului Calin Popescu Tariceanu. Vladescu si-a depus demisia in urma cu citeva saptamini, au declarat pentru NewsIn surse ministeriale, fiind acceptata de premierul Tariceanu acum trei zile.

Sebastian Vladescu a fost numit secretar de stat in Finante in aprilie 2007, dupa ce a fost demis din functia de ministru al Finantelor, pe care o detinea din septembrie 2005. Eliberarea sa din functia de ministru a avut loc o data cu eliminarea PD de la guvernare si reorganizarea Cabinetului Tariceanu format din PNL si UDMR.

La inceputul lunii august, Sebastian Vladescu a declarat ca va pleca din Ministerul Finantelor dupa ce va finaliza privatizarea Automobile Craiova si dupa ce Comisia Europeana va aproba ultimele Programe Operationale Sectoriale. La baza deciziei de a pleca din minister au stat insa neintelegerile cu actualul ministru, Varujan Vosganian, in special in ceea ce priveste majorarea pensiilor. „Avem viziuni diferite. Cresterea pensiilor este nesustenabila. Nu stiu care sint sursele de finantare, iar alegerea salariului mediu brut ca parametru de majorare este o mare capcana. Voi pleca pentru ca nu mai am ce face aici", declara Vladescu in august. Acesta se afla de trei zile la Washington, impreuna cu ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, la Reuniunea de toamna a FMI.