Sebastian Vladescu a fost eliberat din functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, prin decizie a premierului Calin Popescu Tariceanu, potrivit declaratiilor facute agentiei Mediafax de surse ministeriale. Decizia de e
Sebastian Vladescu a fost eliberat din functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, prin decizie a premierului Calin Popescu Tariceanu, potrivit declaratiilor facute agentiei Mediafax de surse ministeriale. Decizia de eliberare din post a fost semnata de Calin Popescu Tariceanu la finele saptamanii trecute, potrivit declaratiilor facute de premier agentiei. Vladescu ocupa functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor din luna aprilie, cand a avut loc reorganizarea Guvernului. El a preluat atunci postul de secretar de stat detinut de reprezentantul PD, Bogdan Dragoi, care se ocupa de probleme legate de trezorerie si relatii internationale. Pe parcursul celor sase luni in care a ocupat acest post, Vladescu a avut o pozitie diferita de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, privind majorarea pensiilor. La finele lunii aprilie, dupa ce Parlamentul a aprobat proiectul legii de majorare a pensiilor, Vladescu si-a exprimat parerea vis-a-vis de aceasta situatie, mentionand ca aceasta reprezinta un pericol pentru stabilitatea macroeconomica, intrucat inseamna un efort bugetar de circa doua miliarde de euro, bani care vor fi taiati de la investitii si se vor regasi direct in consum, in timp ce ministrul Vosganian a aratat ca majorarea pensiilor este sustenabila. Demisia secretarului de stat a fost reiterata si de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care a afirmat in iunie ca Vladescu va demisiona, insa, doar dupa finalizarea proiectului de privatizare a Automobile Craiova. Contractul pentru privatizarea Daewoo Craiova cu Ford a fost semnat in luna septembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.