Ei vor sa atraga atentia asupra lipsei sprijinului statului pentru crescatorii cu 1-3 vaci, care, dupa legislatia actuala, nu beneficiaza de subventii, desi asigura 80% din laptele de pe piata. De aceea, protestatarii au expus si pieile vacilor pe ca
Ei vor sa atraga atentia asupra lipsei sprijinului statului pentru crescatorii cu 1-3 vaci, care, dupa legislatia actuala, nu beneficiaza de subventii, desi asigura 80% din laptele de pe piata. De aceea, protestatarii au expus si pieile vacilor pe care au trebuit sa le sacrifice din cauza lipsei resurselor financiare si au aruncat lapte pe jos. Jandarmii i-au avertizat, amenda venind doar daca nu urmau sa spele trotuarul. Protestul este organizat de Federatia Agrostar, sindicatul Crescatorilor de Taurine si Federatia Crescatorilor de Bovine din Romania. Actiunile de protest vor dura trei zile, protestatarii fiind decisi ca in zilele urmatoare sa vina cu animalele la sediului Ministerului Agriculturii. Sindicalistii sunt decisi sa continue protestele si dupa actiunile din fata ministerului, prin organizarea unui miting in Capitala, la sfarsitul lunii noiembrie, cu participarea unui numar de 10.000 de crescatori de animale. Ulterior, in a treia faza a protestului, acestia vor bloca punctele vamale, pentru a atrage atentia membrilor Uniunii Europene. Ministerul Agriculturii a anuntat deja constituirea unei comisii care sa analizeze, impreuna cu reprezentantii demonstrantilor, posibilitatea acordarii de subventii. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.