Incidentul s-a petrecut in timpul unei ceremonii militare romano-americane.

Un militar american din garda de onoare s-a prabusit luni pe platforma betonata a hangarului de la Baza Mihail Kogalniceanu, in cadrul ceremonialului de incheiere a exercitiului romano-american ĄProof of Principle 2007". In ajutorul lui au sarit mai multe persoane, insa colegii sai de garda au ramas neclintiti in front.

Medicul bazei de la Kogalniceanu, dr. Dan Nicolae, i-a acordat militarului primul ajutor pina la sosirea ambulantei americane. Dupa primele investigatii medicale, se pare ca incidentul s-a produs pe fondul emotiilor si al lipsei de calciu. Pacientul si-a revenit rapid insa si a raspuns la intrebarea ĄCe zi e astazi?".

Exercitiul romano-american ĄProof of Principle 2007" s-a desfasurat in perioada 17 august-22 octombrie la Baza aeriana Mihail Kogalniceanu. Conform declaratiilor generalului David McKiernan al Armatei SUA, a fost un bun prilej pentru un schimb de experienta al tehnicii militare. Exercitiul a avut drept scop verificarea potentialului de instruire in comun a trupelor romane si americane. Peste 250 de militari romani au executat, alaturi de 353 de militari americani, misiuni de cercetare, reactie la ambuscada, patrulare, puncte de control trafic, precum si trageri reale.