Odata cu sosirea anotimpului rece, Organizatia Mondiala a Sanatatii, guvernele si institutiile publice si private  au initiat  pregatiri pentru limitarea efectelor devastatoare ale gripei. In prezent, un nou subtip de virus gripal este in c
Odata cu sosirea anotimpului rece, Organizatia Mondiala a Sanatatii, guvernele si institutiile publice si private au initiat pregatiri pentru limitarea efectelor devastatoare ale gripei. In prezent, un nou subtip de virus gripal este in circulatie, provocand imbolnaviri, virus care momentan nu se raspandeste cu rapiditate, dar totusi OMS a stabilit faza de alerta 3. Conform ultimelor informari transmise de expertii acestei organizatii, in Indonezia au fost inregistrate deja 109 cazuri de gripa cauzate de un virus cu potential pandemic, dintre care 87 au fost fatale. Vaccinul antigripal ce se administreaza anual protejeaza impotriva virusului gripei umane aflat in circulatie la momentul respectiv si care cauzeaza gripa sezoniera. OMS recomanda terapia cu medicamente antivirale ca singura forma de tratament pana la dezvoltarea unui vaccin specific, in cazul aparitiei pandemiei de gripa. Terapiile antivirale au un rol important inainte si la inceputul unei pandemii de gripa, fiind esentiale in reducerea ratei morbiditatii si mortalitatii. Mai mult, datorita faptului ca anumite produse antivirale au actiune asupra mai multor tulpini de virus gripal, acestea pot fi stocate ca masura de prevedere in caz de pandemie. In felul acesta, exista o optiune viabila de a tine sub control boala, de la primul val al pandemiei si pana la aparitia vaccinului specific.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.