Telefoane false in numele Patriarhului
Patriarhia Romana ii avertizeaza pe reprezentantii firmelor si pe cetatenii care primesc telefoane de la persoane care pretind ca sunt Patriarhul Daniel sa nu dea curs cererilor, apreciind ca acestea incearca sa profite material si sa compromita imaginea Bisericii Ortodoxe Romane (BOR). "Intrucat, in ultimele zile, am constatat cu mirare faptul ca mai multe persoane dubioase au solicitat telefonic sume de bani unor ministere, banci si firme particulare, prezentandu-se drept Parintele Patriarh Daniel, Patriarhia Romana atentioneaza asupra faptului ca este vorba de impostori care incearca sa profite material si in acelasi timp sa compromita imaginea Bisericii", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane. Patriarhia Romana precizeaza ca reprezentantii BOR nu obisnuiesc sa solicite telefonic sume de bani si bunuri materiale, pentru colecte adresandu-se "in mod oficial, in scris, institutiilor publice si de drept privat". (L.M.)
Chiriasi pe termen lung
Ministerul Dezvoltarii va propune saptamana viitoare, in Guvern, un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru prelungirea, pe o perioada de trei ani, a contractelor de inchiriere semnate de persoanele care trebuie evacuate din casele nationalizate. "O sa vin saptamana viitoare, in Guvern, cu o propunere de Ordonanta de Urgenta prin care sa se prelungeasca pentru inca trei ani durata contractelor de inchiriere, timp in care primariile vor avea timp sa gaseasca solutiile necesare", a declarat, ieri, ministrul Laszlo Borbely. Acesta a explicat ca, la nivel national, exista 13.000 de familii care locuiesc cu chirie in case nationalizate, potrivit datelor autoritatilor locale. Potrivit lui Borbely, in prezent exista aproximativ 500 de apartamente in curs de executie la nivel national, lucrarile la alte 1350 de locuinte urmand sa inceapa in perioada urmatoare. (C.P.)
Esplanada cu intarziere
Contractul pentru realizarea proiectului imobiliar Esplanada din zona centrala a Bucurestiului cu compania ungara TriGranit ar putea fi aprobat pana la sfarsitul anului, iar lucrarile de constructie vor incepe in 2009, cu o intarziere de doi ani, din cauza problemelor cu retrocedarea terenurilor. Ministrul Dezvoltarii, Laszlo Borbely a declarat, ieri, ca, dupa semnarea contractului, proiectul va fi transferat de la Ministerul Dezvoltarii la Primaria Capitalei. Lucrarile la proiectul Esplanada, estimat la o valoare cuprinsa intre 800 de milioane de euro si un miliard de euro, erau prevazute sa inceapa in cursul acestui an, printr-un parteneriat public-privat. Investitia vizeaza constructia unui ansamblu de spatii de birouri, locuinte si spatii comerciale, pe o suprafata de teren de peste 10,7 hectare. Conform proiectului, constructiile vor avea o suprafata desfasurata de 800.000 de metri patrati. (C.P.)