PROTEST. Crescatorii de bovine au continuat si ieri protestele din fata Ministerului Agriculturii, intrucat nu au fost multumiti de solutiile oferite de autoritati, in urma discutiilor avute. Principala revendicare a sindicalistilor a fost acordarea unei subventii si pentru crescatorii care detin pana la trei vaci, deoarece, in prezent, subventiile din sectorul zootehnic sunt acordate doar fermierilor.

10:23 - PROGRAM
RUTIER. Traficul intre Arad si Timisoara se desfasura greu in urma unor operatiuni de recuperare a unui camion rasturnat pe camp.
TIMISOARA. ANL a receptionat 68 de apartamente in cadrul programului de constructii locuinte pentru medici rezidenti, destinate inchirierii.


10:28 - ACCIDENT
HUNEDOARA. Un barbat in varsta de 57 de ani a murit pe loc, dupa ce a cazut cu camionul de la o inaltime de peste zece metri, pe halda de zgura de pe platforma siderurgica din Hunedoara. O echipa a ITM Hunedoara face cercetari in acest caz pentru a stabili imprejurarile exacte ale accidentului.
VASLUI. Peste 1.000 de asistenti maternali care nu au mai primit de patru luni alocatiile de hrana pentru copiii luati in plasament ameninta ca vor da in judecata Directia pentru Protectia Copilului, aflandu-se in imposibilitatea de a-i mai intretine pe minori. Autoritatile se scuza ca nu au bani.CNA - OTV, avertizat cu reducerea licentei
CNA l-a atentionat ieri pe Dan Diaconescu ca postul pe care il conduce este la un pas de reducere la jumatate a valabilitatii licentei. "Ar mai urma inca o intrerupere de trei ore, apoi injumatatirea licentei", a declarat Rasvan Popescu, presedintele CNA. Totodata, Consiliul a amendat emisiunea "Lumea de azi... lumea de maine" cu suma de 5.000 de lei si "Dan Diaconescu direct" - cazul avocatei Elodia Ghinescu - cu 10.000 de lei.


DOLJ - Se cauta romani cu palmele crapate
Sute de persoane se aflau ieri de la primele ore ale diminetii la Casa Studentilor din Craiova pentru a participa la selectia organizata de doua firme spaniole pentru munca in agricultura. Cele doua firme au pus la dispozitia locuitorilor din judetele Dolj, Olt, Mehedinti, Gorj si Valcea, prin Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca din Craiova, 202 locuri de munca in agricultura. Principala conditie pentru selectie a fost aspectul fizic: romanii trebuie sa fie nici grasi, nici slabi, sa aiba fata batuta de vant si palmele crapate.


BACÃ…U - Un paznic a fost incendiat
Paznicul unei zone de distractii pentru copii din parcul central al Bacaului a fost internat cu arsuri grave pe tot corpul dupa ce luni, in jurul orei 21:00, o persoana necunoscuta a aruncat o sticla incendiara asupra rulotei in care paznicul se adapostea. Deocamdata nu se cunoaste nici autorul incendierii si nici motivul atacului.


INVÃ…TÃ…MÃ…NT - Reduceri pentru bursieri
Elevii si studentii romani care au burse de studiu in strainatate vor beneficia si ei de tarife reduse cu 50% pentru transportul in comun in tot timpul anului calendaristic, au decis ieri deputatii.
Astfel, pe perioada vacantelor, si nu numai, acestia vor avea aceleasi facilitati ca si elevii si studentii din tara. Legea mai prevede ca cei care urmeaza una din formele de invatamant acreditat sau autorizat sa beneficieze de tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole. (C.V.)


RECHIZITORIU - Afaceri cu bilete la ordine false
DIICOT a dispus ieri trimiterea in judecata a trei persoane acuzate ca ar fi introdus in tara si ar fi incercat sa puna in circulatie 178.000 de bilete la ordin falsificate, in valoare de 370 de milioane de dolari, aparent emise de o banca americana falimentara din 1996. Gheorghe Badescu, Bosneag Buran si Viorel Romanescu sunt acuzati de constituirea unui grup de crima organizata si fals de moneda, iar pe numele lui Jovanovic Krunislav, "creierul" afacerii, s-a emis un mandat european de arestare in lipsa. (M.P.) ASIGURARI AUTO - Procedura  mai simpla Camera Deputatilor a adoptat modificarea Legii asigurarilor pri­vind formularul constatarii amiabile. In cazul accidentelor de circulatie din care rezulta numai pa­gu­be materiale instiintarea asiguratorilor se va putea face si in baza unui formular tipizat,  in care se consemneaza datele de identificare ale conducatorilor auto, ale ve­hi­cu­le­lor implicate, ale politelor de asi­gu­rare. Formularul este identic in toata Europa si poate sa fie utili­zat de asigurat indiferent de locul unde se produce accidentul. (D. Ivan)


EVALUARE - BOR, nemultumitade CNSAS
Biserica Ortodoxa Romana (BOR) se arata nemultumita de metoda de lucru a CNSAS, afirmand ca "CNSAS, prin verdictele sale sumare, pripite si tendentioase, nu poate, in starea si structura actuala, sa evalueze in mod nepartinitor, nepartinic si obiectiv activitatea clericilor ortodocsi din timpul dictaturii comuniste". Comisia de istorici ai BOR, infiintata in februarie 2007, va continua cercetarile in aceasta privinta si va aduce periodic la cunostinta publicului rezultatele sale.


JUSTITIE - Amanare in cazul Ion Antonescu
Instanta suprema discuta in decembrie recursul impotriva achitarii pentru unele crime de razboi a maresalului Ion Antonescu, a guvernatorului Transnistriei, Gheorghe Alexianu, a sefului Garzii de Fier, Horia Sima, si a altor 18 membri ai guvernului din 1940. Fiul lui Alexianu a redeschis cazul si a obtinut anul trecut la Curtea de Apel Bucuresti achitarea celor 21 pentru colaborarea Romaniei cu Germania la agresiunea Rusiei Sovietice, pe motiv ca Protocolul secret 3 al Pactului Ribbentrop - Molotov nu a fost cunoscut de instanta in 1946. (Miruna Pasa Petru)


MARAMURES - DN 1C, blocat de o cisterna rasturnata
DN 1C a fost blocat ieri intre Pasul Mesteacan si localitatea Valea Chioarului de o cisterna rasturnata, care transporta ulei auto. Conform politistilor, una dintre rotile cisternei s-a blocat, iar soferul a tras foarte tare spre dreapta, intrand in santul de pe marginea drumului. Pentru cateva ore, pe DN 1C s-a circulat pe un singur fir, dar traficul a fost reluat in mod normal dupa interventia politistilor. In urma accidentului, din cisterna nu s-a scurs nici un pic de ulei si nici nu s-au inregistrat victime. (Vasile Dale)