Compania  de telecomunicatii RCS&RDS a stabilit  intervalul de pret pentru certificatele globale de depozit care vor fi listate la Bursa de la Londra, respectiv intre 5,25 dolari si 7,25 dolari pe unitate.
Prin listarea de la LSE,
Compania de telecomunicatii RCS&RDS a stabilit intervalul de pret pentru certificatele globale de depozit care vor fi listate la Bursa de la Londra, respectiv intre 5,25 dolari si 7,25 dolari pe unitate.
Prin listarea de la LSE, compania spera sa obtina venituri cuprinse intre 390 milioane si 540 milioane dolari, iar oferta de certificate globale de depozit reprezinta actiuni preferentiale fara drept de vot.
Compania va oferi initial un numar de aproximativ 74,43 milioane de certificate, avand o optiune de suplimentare a ofertei, cu alte 4,96 milioane, se arata intr-un comunicat al RCS&RDS, remis Bursei de la Londra.
In cazul exercitarii optiunii de suplimentare a ofertei, valoarea emisiunii ar putea urca in intervalul 416 milioane de dolari - 575 milioane de dolari.
Morgan Stanley&Co. International si UBS Limited au fost numiti coordonatori globali ai ofertei, avand optiunea de a achizitiona pana la 4,9 milioane de titluri la pretul de oferta, care poate fi exercitata in decurs de 30 de zile de la anuntarea acesteia.Operatiunile ar urma sa inceapa in jurul datei de 6 noiembrieTranzactiile conditionate cu certificate de depozit sunt estimate sa inceapa in jurul datei de 6 noiembrie, la 8:00, ora Londrei. Certificatele emise de RCS&RDS se vor tranzactiona la Bursa de la Londra sub simbolul "RCSR".
Operatorul de telecomunicatii a anuntat, la inceputul lunii octombrie, ca intentioneaza sa obtina 500 milioane dolari din listarea unui pachet de actiuni reprezentand circa 15% din capital la Bursa de Valori de la Londra, anticipand, la momentul respectiv, ca debutul tranzactiilor cu actiuni RCS&RDS la bursa londoneza ar putea avea loc la inceputul lunii decembrie. RCS&RDS furnizeaza servicii de televiziune prin cablu, Internet, comunicatii de date si telefonie.
Fondurile pe care le va obtine RCS&RDS din tranzactionarea pe LSE vor lua calea dezvoltarii serviciilor de televiziune prin cablu si prin satelit, de Internet in banda larga, telefonie fixa si telefonie mobila in regim 3G, a declarat Alexandru Oprea, presedintele si directorul general al RCS&RDS. "Principala prioritate este dezvoltarea afacerilor actuale si cresterea gradului de penetrare pe segmentul triple play, majorarea numarului de abonati si lansarea in conditii adecvate a operatiunilor in sectorul 3G, dar asta nu inseamna ca nu avem in vedere si alte tari din regiune", a spus Oprea.
Principalul actionar al operatorului este Cable Communications Systems (Olanda) - 95,869%, care controleaza 397.407.820 titluri, din care 376.304.620 actiuni sunt cu drept de vot. Restul actiunilor sunt detinute de 16 persoane fizice, cu participatii individuale sub 1% din capitalul social al RCS&RDS.
Cu aproximativ 4,8 milioane de clienti, RCS&RDS mai deruleaza operatiuni in Ungaria, Slovacia, Cehia, Croatia si Serbia.
RCS&RDS este a treia companie care isi desfasoara activitatile in Romania si alege sa intre pe piata de capital din Anglia, dupa A&D Pharma si fondul de investitii Lewis Charles Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.