Principele Radu de Hohenzollern-Veringen a intentat un proces impotriva revistei britanice Royalty, pe care o acuza de defaimare, dupa ce revista i-a pus la indoiala statutul nobiliar, relateaza The Guardian.

Cotidianul britanic - care precizeaza ca procesul aminteste de romanele lui Anthony Hope (''Prizonierul din Zenda'') sau poate chiar de personajul de comedie Mr Justice Cocklecarrot - scrie ca principele Radu, nascut Radu Duda, s-a casatorit in 1996 cu Principesa Margareta de Romania. La 1 ianuarie 1999, el a fost numit 'print de Hohenzollern-Veringen' de catre printul Friedrich Wilhelm, conducatorul familiei princiare de Hohenzollern-Sigmaringen, numele sau legal devenind astfel Radu Hohenzollern-Veringen Duda.

Totusi, comenteaza sursa citata, principele Radu nu are blazon, intrucat nu i-a fost specificat vreunul prin decretul princiar care i-a acordat noul nume. In acelasi timp, decretul nu i-a acordat nici titlul de 'Alteta'.

Toate aceste aspecte au fost dezbatute de revista Royalty intr-un numar anterior, motiv pentru care principele Radu de Hohenzollern-Veringen a hotarat sa dea in judecata publicatia.
Rompres