Aproape 6000 de pedisti s-au adunat ieri la Sala Palatului intr-un Consiliu National de Coordonare convocat pentru lansarea candidatilor PD la Parlamentul European. Alaturi de liderii partidului, au fost prezenti Traian Basescu si Wilfried Martens
Aproape 6000 de pedisti s-au adunat ieri la Sala Palatului intr-un Consiliu National de Coordonare convocat pentru lansarea candidatilor PD la Parlamentul European. Alaturi de liderii partidului, au fost prezenti Traian Basescu si Wilfried Martens, presedintele PPE. Mesajul pentru militantii PD: "Spuneti-le oamenilor sa nu mai rasfoiasca buletinul de vot, deoarece PD este pe prima pagina!". Pedistii reiau teoria votului risipit, ca tema de campanie.
Democratii si-au lansat campania electorala alaturi de principalul lor atu, presedintele Traian Basescu. Acesta si-a felicitat fostii colegi pentru componenta listei, dar a precizat ca, in calitate de partid favorit in sondaje, PD are o responsabilitate mai mare. "Imaginati-va ca ati trimite in Parlamentul European oameni cu acelasi nivel de incredere pe care-l au parlamentarii de la noi. Va asigur ca veti fi o mare dezamagire pentru romani, pentru politicienii europeni si pentru europeni in general", a spus Basescu profitand de ocazie pentru a trimite o sageata in directia inamicilor sai din Legislativul de la Bucuresti. "Ca fiecarui partid, inaintea campaniei electorale va doresc mult succes. Numai ca dumneavoastra vi-l doresc din inima", si-a incheiat Basescu discursul in fata democratilor ce-i scandau numele cu frenezie. Din discursurile troicii din fruntea PD, Boc-Videanu-Blaga, a reiesit destul de clar modul in care democratii isi vor face campanie. Daca, in 2004, Alianta PNL-PD a cerut electoratului sa nu risipeasca voturile pe formatiunile mai mici pentru a inlatura primatul PSD in politica romaneasca, acum democratii au venit cu o varianta revizuita a teoriei votului risipit. PD va cere electoratului sa voteze doar cu partidul care face parte din cea mai mare familie politica europeana, PPE, pentru ca Romania sa conteze cu adevarat in derularea afacerilor europene. Ideea a fost reluata iar si iar in mai toate discursurile tinute de pedisti. "Spuneti-le compatriotilor sa nu-si risipeasca votul pentru cei care nu au nici un cuvant de spus in Europa", a spus Sorin Frunzaverde, capul de lista al PD. In plus, secretarul general Vasile Blaga nici nu se gandeste sa renunte la temele de politica interna, asa cum solicitase premierul Tariceanu. Blaga i-a atacat pe doi dintre candidatii liberali, Daniel Daianu si Renate Weber. "Pe lista noi nu avem securisti de bine sau membri ai societatii civile care-si schimba prieteniile in functie de interes", a comentat Blaga.
Martens ataca Guvernul Tariceanu
Cel mai dur discurs la adresa liberalilor a venit din partea celuilalt invitat de onoare al democratilor, Wilfried Martens, presedintele PPE. "Am fost cei mai dezamagiti sa fim martorii unei schimbari neasteptate de curs in politica Romaniei", a afirmat Martens, referindu-se la eliminarea PD din Guvern si a suspendarii nejustificate a presedintelui Basescu. Liderul popularilor europeni a laudat in special prestatia ministrilor Blaga si Macovei care "au dus greul reformelor in administratie si justitie", lucru pentru care "merita toata aprecierea". Martens a acuzat actualul Guvern pentru "atitudinea agresiva fata de organele de ancheta" si pentru ca incearca in mod deschis sa-i inlocuiasca pe procurorii ce ancheteaza faptele de coruptie ale unor ministri din actualul Cabinet. "Ar fi nedrept ca cetatenii sa sufere de pe urma unor gesturi si atitudini politice care nu le sunt proprii", a adaugat Martens precizand ca PPE va sprijini initiativele europarlamentarilor romani trimisi de PD la Strasbourg.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.