Politistii au stabilit ca singele de pe obiectele gasite in padure, linga Brasov, este al avocatei disparute, Elodia Ghinescu.

Institutul de Criminalistica al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) a trimis luni la Parchet rezultatul analizelor de pe obiectele gasite pe 8 septembrie in ripa de linga Poiana Brasov. Potrivit criminalistilor, acestea aveau singe, celule epiteliate si secretii care au profiluri genetice identice cu cele ale Elodiei Ghinescu. Aceeasi amprenta genetica a fost descoperita si pe o sticluta de parfum, iar printre lucruri s-a gasit si un fir de par care apartine avocatei disparute. Criminalistii mai spun ca uniforma descoperita in acelasi loc este a suspectului Cristian Cioaca, sotul victimei, intrucit pe aceasta s-au gasit urme biologice ale Elodiei Ghinescu si ale lui Cioaca.

Tot luni, Cristian Cioaca a ajuns la Parchetul General pentru a i se aduce la cunostinta noile probe. A declarat ca nu stie daca uniforma este a lui, pentru ca nu stie cite are acasa. Noi insa am primit raspuns de la sefii sai cum ca suspectul ar trebui sa aiba doua uniforme de vara. Va trebui sa mearga acasa si sa le numere, apoi sa ni le predea", ne-a declarat procurorul Marius Iacob, coordonatorul cazului. Dupa audieri, Cioaca a ramas in libertate, insa i-a fost prelungita interdictia de a parasi tara. Florentin Sorescu, avocatul sau, a spus ca, din moment ce clientul sau este liber, inseamna ca rezultatele de laborator nu dovedesc decit ca anumite obiecte i-au apartinut acestuia.