PetroChina intentioneaza sa obtina aproape 10 miliarde de dolari in urma listarii la Bursa din Shanghai, prin cea mai mare oferta publica initiala din statul asiatic, transmite Mediafax. Cel mai mare producator chinez de gaze naturale si petrol nu a
PetroChina intentioneaza sa obtina aproape 10 miliarde de dolari in urma listarii la Bursa din Shanghai, prin cea mai mare oferta publica initiala din statul asiatic, transmite Mediafax. Cel mai mare producator chinez de gaze naturale si petrol nu a mentionat cand va avea loc listarea.
In urma ofertei publice, compania ar putea atrage 73,3 miliarde de yuani (9,8 miliarde de dolari), avand in vedere pretul de inchidere al actiunilor PetroChina listate pe Bursa de la Hong-Kong. Cea mai mare oferta publica initiala din China de pana acum a apartinut celui mai mare producator de carbune, Shenhua Energy Corp, in urma careia s-au strans 8,86 miliarde de dolari. PetroChina are nevoie de cinci miliarde de dolari pentru cinci proiecte de extractie a petrolului si modernizare a tehnologiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.