O lista cu reguli impuse celui mai faimos calau din Anglia a fost pusa spre vanzare la licitatie, relateaza ziarul Daily Mirror. Printre regulile pe care Albert Pierrepoint trebuia sa le respecte se numara si aceea de a fi "o entitate fara chip". E
O lista cu reguli impuse celui mai faimos calau din Anglia a fost pusa spre vanzare la licitatie, relateaza ziarul Daily Mirror. Printre regulile pe care Albert Pierrepoint trebuia sa le respecte se numara si aceea de a fi "o entitate fara chip". El era indemnat sa vina la inchisoare cu o zi inaintea executiei si sa paraseasca locul fara a vorbi cu nimeni. Potrivit documentului, editat in 1932, calaul era platit cu 1,50 de lire sterline si putea fi rasplatit inca o data cu aceasta suma in cazul in care facea o treaba buna. Intr-un final, Albert Pierrepoint a renuntat la acest post, din cauza salariului prea mic. Albert Pierrepoint a executat numerosi oameni, printre care criminali de razboi nazisti, Ruth Ellis aˆ’ ultima femeie spanzurata in Marea Britanie aˆ’ si James Hanratty, a carui moarte a dus la abolirea pedepsei capitale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.