Ministerul Agriculturii nu poate acorda subventii pentru crescatorii de bovine decat in limita plafonului de 170 de milioane de euro negociat cu UE, iar reprezentantii institutiei recomanda sindicatelor sa faca presiuni la Bruxelles daca vor bani in
Ministerul Agriculturii nu poate acorda subventii pentru crescatorii de bovine decat in limita plafonului de 170 de milioane de euro negociat cu UE, iar reprezentantii institutiei recomanda sindicatelor sa faca presiuni la Bruxelles daca vor bani in plus.

"Peste aceasta suma nu stiu daca se mai poate negocia cu Ministerul Agriculturii, care trebuie sa lucreze pe baza unei legislatii si a unui buget. Decizia mai departe este legata de CE. Este un demers mai greu de facut si as ruga sindicatele care au reprezentanti si la Bruxelles sa faca si aceste demersuri", a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Gheorghe Albu.

Ministerul Agriculturii a propus sindicatelor cresterea sumei acordate pe cap de animal de la 240 de lei la 350 de lei pentru fermierii care detin mai mult de trei bovine si o suma de 100 de lei pentru cei care detin una sau doua bovine.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.