„Dana" trebuie sa le dea explicatii procurorilor pentru ca a declarat, la depunerea candidaturii pentru Parlament, ca nu a colaborat cu Securitatea.Mona Musca este iar
in prim-plan Mona Musca a fost audiata ieri in dosarul in care CNSAS o acuza de fals in declaratii pentru ca a mintit cind si-a depus candidatura de parlamentar in mandatele 2000-2004 si a declarat pe propria raspundere ca nu a colaborat cu Securitatea. Mona Musca, fost deputat PNL, nu este inca urmarita penal in acest caz deschis la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie ca urmare a plingerii facute de CNSAS. Potrivit legii, CNSAS este obligat sa denunte la Parchetul instantei supreme falsul in declaratii imediat dupa ce sentinta de politie politica este definitiva si publicata in Monitorul Oficial.

Musca, unul dintre cei mai populari politicieni romani, a fost parlamentar inca din anul 1996, dar s-a retras din Camera Deputatilor si din PNL in martie anul acesta, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv si irevocabil ca ea a fost informator al Securitatii, avind numele de cod „Eva" si „Dana".