Racla cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur va fi purtata in procesiune, de sarbatoarea Sfantului - 13 noiembrie - de la Palatul Patriarhal la Biserica Sfanta Ecaterina, din Capitala, unde va ramane pana la construirea Catedralei Mantuirii Neamului,
Racla cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur va fi purtata in procesiune, de sarbatoarea Sfantului - 13 noiembrie - de la Palatul Patriarhal la Biserica Sfanta Ecaterina, din Capitala, unde va ramane pana la construirea Catedralei Mantuirii Neamului, a anuntat, duminica, Patriarhul Daniel. "Cu ocazia pomenirii Sfantului Ioan Gura de Aur, in 13 noiembrie, racla cu particele din moastele sale (Sfantului Ioan Gura de Aur - n.r.) va fi purtata in procesiune la biserica Sfanta Ecaterina, din Bucuresti, paraclisul Facultatii de Teologie <<Justinian Patriarhul>> si va ramane aici pana cand va fi construita Catedrala Patriarhala, cea noua, a Mantuirii Neamului", le-a spus PF Daniel credinciosilor care au asistat la Liturghia de la Manastirea Cernica. Patriarhul a mai spus ca doreste ca viata Sfantului Ioan Gura de Aur sa devina un model pentru profesorii si studentii care invata in aceasta institutie de invatamant. PF Daniel a mai facut referire si la posibile intalniri intre bisericile ortodoxe din tara si strainatate, unde sa se discute despre aspecte teologice si sociale. "Biserica Manastirii Cernica, cu hramul Sfantul Nicolae, cere ca, in viitorul apropiat, sa avem intruniri ortodoxe, nu numai romanesti, ci si din alte tari, ca sa avem cel putin o data la doi ani intruniri cu o tema despre viata crestina astazi, despre misiune, despre prezenta ortodocsilor in Occident, despre familie si tot ceea ce este pentru noi o preocupare imediata si permanenta", a explicat Patriarhul Daniel. In octombrie 1997, cu ocazia vizitei la Bucuresti, Cardinalul Florentei, Silvano Piovanelli, a daruit Patriarhului Teoctist o racla cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur, care se pastreaza in paraclisul din Palatul Patriarhal. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.