Ministerul Transporturilor il va da in judecata pe Traian Basescu pentru a-si acoperi prejudiciile materiale pe care le va inregistra odata cu punerea in aplicare a unei decizii de la CEDO. O parte infima a cazului „Flota“ a fost rezolva
Ministerul Transporturilor il va da in judecata pe Traian Basescu pentru a-si acoperi prejudiciile materiale pe care le va inregistra odata cu punerea in aplicare a unei decizii de la CEDO. O parte infima a cazului „Flota“ a fost rezolvata.

Ludovic Orban a declarat ieri ca Ministerul Transporturilor il va da in judecata, in cursul saptamanii viitoare, pe Traian Basescu pentru a recupera suma datorata de statul roman unui fost director, concediat in perioada in care Traian Basescu era ministru. Marian Gabriel Stefanescu, fost director in Ministerul Transporturilor, concediat in 1996, a castigat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului procesul cu statul roman. Instanta de la Strasbourg i-a recunoscut lui Stefanescu dreptul de a fi repus in functie si a stabilit cuantumul despagubirilor pe care le va primi: 2.500 euro cu titlu de prejudiciu material si 3.500 euro cu titlu de daune morale.

„Ministerul Transporturilor se va constitui parte civila pentru a recupera de la cetateanul Traian Basescu suma pe care statul trebuie sa o plateasca fostului directo r. Nu este nomal ca abuzurile pe care le-a facut Basescu cat a fost ministru in transporturi sa fie platite de contribuabili. Actiunea in instanta va fi deschisa in cursul saptamanii viitoare“, a spus Ludovic Orban, ministrul transporturilor, citat de NewsIn.

„Este un caz mai grav deoarece Basescu si Boagiu (n.r.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.