Producatorul de lactate Covalact din Sfantu Gheorghe, controlat de fondul american de investitii SigmaBleyzer, isi va majora capitalul social cu 13,5 milioane de lei (circa patru milioane de euro), pentru realizarea de investitii in echipamente, logi
Producatorul de lactate Covalact din Sfantu Gheorghe, controlat de fondul american de investitii SigmaBleyzer, isi va majora capitalul social cu 13,5 milioane de lei (circa patru milioane de euro), pentru realizarea de investitii in echipamente, logistica si marketing. Fondul de investitii SigmaBleyzer Southeast European Fund IV a preluat, la inceputul lunii august, peste 70% din actiunile Covalact, valoarea tranzactiei fiind de circa sapte milioane de euro. Fostul actionar majoritar era directorul general al firmei, Ioan Balan. Majoritatea investitiilor vor fi concentrate pe marirea capacitatii si in logistica, prin achizitia de autovehicule pentru transport si echipamente frigorifice, a declarat Balan in luna august. Covalact deruleaza in prezent investitii de doua milioane de euro, iar fondurile atrase prin majorarea capitalului vor completa resursele financiare pentru investitiile mentionate si altele noi, care vor fi pregatite anul acesta si realizate in cursul anului viitor. Producatorul de lactate a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de 58 de milioane lei (circa 16,4 milioane euro), in crestere cu 15%, si un profit de 2,5 milioane lei (peste 700.000 euro). Pentru acest an, reprezentantii Covalact au estimat o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 5% si un profit similar celui din 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.