Conducerea companiei Kronospan a anuntat ieri ca a decis sa demoleze noua fabrica de formaldehida construita de platforma industriala din Sebes, unitate care nu are autorizatiile necesare de mediu si de constructie.

Directorul de productie al Kronospan Sebes, Adrian Bacila, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca fabrica de formaldehida va fi demolata si utilajele vor fi conservate pana ce compania va reusi sa obtina toate autorizatiile necesare pentru reconstruirea ei. Bacila a spus ca in prima faza firma a atacat in instanta recomandarea Garzii Nationale de Mediu de demolare a instalatiei, motivandu-si actiunea prin faptul ca fabrica era in curs de autorizare.

DECIZIA AGA. Potrivit sursei citate, Adunarea Generala a Actionarilor concernului Kronospan a decis zilele trecute ca noua fabrica, construita in proportie de circa 90 la suta, sa fie demolata, iar utilajele sa fie conservate pe bucati pana se va reusi obtinerea tuturor autorizatiilor necesare. "S-a hotarat ca aceasta constructie sa fie demolata. Instalatia in sine va fi pusa in conservare si vom astepta raspunsul autoritatilor de mediu pentru a obtine acordul de mediu in vederea obtinerii ulterioare a autorizatiei de construire", a mai spus Bacila. 10 MILIOANE DE EURO. Concernul Kronospan Sebes intentiona sa deruleze in acest an o investitie de aproximativ 10 milioane de euro pe platforma proprie din Sebes, judetul Alba. Investitia, derulata prin intermediul Kronochem Sebes, vizeaza punerea in folosinta a unei noi instalatii de formaldehida, menita sa asigure cerintele tot mai mari de rasini necesare pentru productia proprie de placi. Mediafax