DECLARATIE DE AVERE - Ca ministru, Remes si-a recuperat banii
Potrivit declaratiei de avere depuse la eliberarea din functie, Decebal Traian Remes (foto) a recuperat cat a fost ministru al Agriculturii suma de 105.000 lei, reprezentand jumatate din valoarea totala a imprumuturilor acordate, iar sotia sa a cumparat un teren agricol de 4.950 de metri patrati. In declaratia de avere depusa de Remes in aprilie, la inceputul mandatului de ministru, figura un depozit 10.412 euro la BRD pe numele Steliana Remes, depozit care nu mai apare in noua declaratie a fostului demnitar. Fostul ministru nu mai mentioneaza nimic nici legat de un depozit la Raiffeisen Bank, de 55.000 de lei, declarat in aprilie.


SENAT - Declaratie de protest catre Marko
La solicitarea senatorului PSD Adrian Paunescu, dar si a grupului PRM, conducerea Senatului a decis ieri prin vot, cu 7 la 1, sa supuna luni spre aprobarea plenului o declaratie de condamnare a afirmatiilor facute de liderul UDMR, Marko Bela, in week-end privind recapatarea de catre maghiari a "tarii pierdute la 1918". Pe de alta parte, presedintele PRM a anuntat ca l-a dat in judecata pe Marko Bela pentru "instigare la segregatie teritoriala si atac la Constitutia Romaniei". (A. Nine)


PRM - Vadim flutura motiunea de cenzura
Daca Guvernul Tariceanu va anunta asumarea raspunderii pe votul uninominal, PRM va initia o motiune de cenzura. Amenintarea a venit ieri de la liderul PRM, C.V. Tudor, care a tinut sa precizeze raspicat ca partidul sau nu agreeaza proiectul de vot uninominal. Anuntul de ieri al lui Vadim vine dupa ce vineri el a negat clar o astfel de posibilitate, catalogand drept "o figura de stil" declaratia facuta saptamana trecuta de vicepresedintele Lucian Bolcas privind initierea unei motiuni de cenzura. (A. Nine)


GUVERN - Salarii marite pentru bugetari
Guvernul va cere acordul Parlamentului pentru a emite, in perioada vacantei parlamentare din ianuarie 2008, o ordonanta privind majorarile salariale ale personalului din sectorul bugetar in 2008, precum si pentru salarizarea personalului contractual din unitatile sanitare publice, a personalului militar sau civil din institutiile de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala si a angajatilor Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Cabinetul va modifica si completa totodata programul "Schi in Carpati".