Liderul PIN Cozmin Gusa a cerut demisia ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, sustinand ca la DNA exista un dosar pe numele acestuia, legat de scandalul Posta Romana.

"Exista un al cincelea ministru al Guvernului Tariceanu, Varujan Vosganian, care are probleme datorita Hotararilor de Guvern pe care le-a promovat. Sunt fapte care pot fi asimilate celor de coruptie. Domnul Vosganian a savarsit un fapt similar domnului Chiuariu si tot in scandalul Posta, cu omul de afaceri Sorin Creteanu", a declarat liderul PIN.

El a precizat ca, atunci cand s-a discutat asocierea dintre Posta Romana si omul de afaceri Creteanu, angajatii Ministerului Economiei au dat un aviz negativ.
"Cu toate astea, Vosganian a semnat alaturi de Chiuariu, Nagy si Tariceanu acea Hotarare. Am informatii precise din interiorul Ministerului Economiei ca au fost audiate persoane de catre procurori, ca dosarul domnului Vosganian este unul solid, in care se specifica aceste lucruri. Vosganian va fi incadrat la abuz in serviciu contra intereselor publice", a adaugat Gusa.

El a solicitat demisia de onoare a lui Varujan Vosganian din functia de ministru al Economiei si Finantelor.
"Ii cer cu toata seriozitatea domnului Vosganian sa-si dea demisia. Chiar daca este vorba doar de incompetenta si tot trebuie sa-si dea demisia. Daca este vorba despre mai mult, atunci este o circumstanta agravanta. Solicit si presedinteleui Basescu sa ia nota de acest lucru. Solicit, de asemenea, DNA-ului sa faca de urgenta precizarile legate de domnul Vosganian", a mai afirmat deputatul PIN.

Totodata, el a opinat ca Posta Romana va fi "groparul" multor oameni politici importanta din Romania, daca nu chiar si al unor partide din Romania, cu conditia ca procurorii sa mearga pana la capat.

Intrebat de unde detine aceste informatii, Gusa a precizat sa le are de la cei care au fost audiati in dosar, oameni din minister.
"In mod evident, H.G. avantajeaza un partener de afaceri al lui Tariceanu. Faptul ca Tariceanu a semnat acea H.G. cred ca o sa-l transforme in foarte scurt timp din pozitia de actor pasiv in pozitia juridica de invinuit. Am si informatii, dar faptele ma determina sa discut in acest fel", a conchis Cozmin Gusa.

Mediafax