Generalul Constantin Silinescu, fost prim-adjunct al lui Ioan Talpes la SIE si, ulterior, consilier al lui Adrian Nastase in timpul mandatului de premier, a incetat din viata la Spitalul Clinic Fundeni, azi fiind programata inmormantarea. Silinescu a
Generalul Constantin Silinescu, fost prim-adjunct al lui Ioan Talpes la SIE si, ulterior, consilier al lui Adrian Nastase in timpul mandatului de premier, a incetat din viata la Spitalul Clinic Fundeni, azi fiind programata inmormantarea. Silinescu a fost adus la Fundeni in stare foarte grava si diagnosticat cu o boala de ficat ciudata, chiar misterioasa.

Misiunea medicilor a fost cu atat mai dificila cu cat ei nu au avut acces la analizele medicale efectuate anterior pacientului. De altfel, specialistii din Spitalul Clinic Fundeni au preluat "din mers" acest pacient special. Astfel, moartea lui Silinescu este invaluita de mister, circuland zvonuri conform carora aceasta ar fi fost provocata de inhalarea subita a unei cantitati letale de dioxina, modelul fiind unul consacrat de actualul presedinte ucrainean, Victor Iuscenko. De altfel, in incercarea de stabilire a cauzelor decesului, s-a luat in calcul inclusiv ipoteza unei otraviri lente a fostului spion.

Generalul SIE Silinescu, recent trecut la cele vesnice, a fost, o lunga perioada, un apropiat al lui Ioan Talpes, cu care, de altfel, s-a si incuscrit. La scurt timp, relatiile dintre cei doi s-au frant brusc, Talpes a ramas fidel lui Iliescu, iar Silinescu a trecut in barca lui Nastase. Scandalul dintre Talpes si Silinescu a generat, la momentul respectiv, si un razboi mediatic soldat cu deconspirarea unor ofiteri sub acoperire.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.