Compania imobiliara britanica Dawnay Day Carpathian a achizitionat un teren cu o suprafata de aproximativ 27.000 de metri patrati in Satu Mare, evaluat la peste 9,5 milioane de euro, unde va construi un centru multifunctional. Investitia este estimat
Compania imobiliara britanica Dawnay Day Carpathian a achizitionat un teren cu o suprafata de aproximativ 27.000 de metri patrati in Satu Mare, evaluat la peste 9,5 milioane de euro, unde va construi un centru multifunctional. Investitia este estimata la 64 de milioane de euro.
Centrul multifunctional va cuprinde spatii de retail si destinate petrecerii timpului liber, avand o suprafata inchiriabila totala de 31.000 de metri patrati.
Proiectul urmeaza sa fie finalizat in decurs de 23 de luni de la initierea lucrarilor de constructie. Calculata in functie de un randament de 7%, valoarea proiectului ar putea ajunge, dupa finalizare, la 84 de milioane de euro. Proiectul va fi dezvoltat in colaborare cu un partener local. Formarea companiei mixte a fost intermediata de firma Dawnay Day PanTerra Limited si opereaza pe piata locala sub denumirea Atrium Developments. De asemenea, catre aceasta societate vor fi orientate si tranzactiile anuntate anterior la Cluj-Napoca, Arad si Baia Mare.
Cel mai recent proiect imobiliar, anuntat la jumatatea lunii octombrie de compania britanica in Romania, se refera la achizitia unui teren cu o suprafata de aproximativ 58.900 metri patrati in Baia Mare, evaluat la peste 6,5 milioane de euro, unde Dawnay Day Carpathian va construi un centru multifunctional de 68 milioane de euro.
Compania britanica a platit, in luna septembrie, 11,8 milioane euro pentru achizitia a doua terenuri la Arad, cu o suprafata totala de 24.500 de metri patrati, unde va investi 72 milioane euro.
De asemenea, in luna august, fondul a platit 14,3 milioane de euro pentru cumpararea unui teren de 19.400 metri patrati in Cluj-Napoca, unde urmeaza sa construiasca un centru multifunctional care va cuprinde spatii comerciale, de birouri si de recreere, intr-o investitie estimata la 60 de milioane de euro. In luna iunie, Dawnay Day a preluat un teren in Satu Mare, unde urmeaza sa construiasca un centru comercial, in urma unei investitii de 61 de milioane de euro.
Grupul britanic de investitii si servicii financiare Dawnay Day a intrat pe piata romaneasca in acest an, prin lansarea primelor proiecte de centre comerciale la Arad, Cluj si Baia Mare. Planul investitional pentru Romania in urmatorii ani este estimat la 900 de milioane de euro.
Dawnay Day Group deruleaza activitati in domeniul investitiilor imobiliare in mai multe state din Europa, precum Germania, Cehia, Ungaria, Polonia, Ucraina, Statele Baltice si India.
Grupul este listat la Bursa de Valori din Londra si are o capitalizare de 140 de milioane de lire sterline, insa conducerea grupului intentioneaza sa majoreze capitalul cu inca 100 de milioane de lire, valoarea totala a activelor Dawnay Day urmand sa ajunga la circa 1,6 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.