Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) a elaborat deja un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru prelungirea, pe o perioada de trei ani, a contractelor de inchiriere semnate de persoanele care trebuie evacuate din casele na
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) a elaborat deja un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru prelungirea, pe o perioada de trei ani, a contractelor de inchiriere semnate de persoanele care trebuie evacuate din casele nationalizate. Potrivit ministrului de resort, Laszlo Borbely, acesta va fi prezentat Guvernului saptamana viitoare si, daca va fi aprobat, primariile vor avea timp sa gaseasca solutiile necesare.
"Ministerul a luat deja o serie de masuri pentru a rezolva problema chiriasilor din casele nationalizate si pentru a continua acest program", a declarat ieri Borbely, adaugand ca la nivel national exista 13.000 de familii care locuiesc astfel.
MDLPL a primit in acest an din Fondul National de Dezvoltare fonduri de 25 de milioane de lei pentru construirea de locuinte destinate persoanelor ramase fara case in urma retrocedarii imobilelor nationalizate. Potrivit lui Borbely, in prezent exista aproximativ 500 de apartamente in curs de executie la nivel national, lucrarile la alte 1.350 de locuinte urmand sa inceapa in perioada urmatoare.
Persoanele care au locuit cu chirie in cladiri nationalizate pot beneficia de case construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), in limita a pana la 20% din stocul disponibil in fiecare localitate. De asemenea, chiriasii acestor imobile care dispun de fondurile necesare pentru a-si construi o locuinta proprie pot primi, indiferent de varsta, o subventie de 10.000 de euro, acordata in principal tinerilor casatoriti, cu varsta pana in 35 de ani, care construiesc prin credit ipotecar.
Anul viitor, MDLPL va aloca 20 de milioane de lei pentru proiecte destinate chiriasilor din casele nationalizate, sumele urmand sa fie suplimentate de la Fondul National de Dezvoltare.
Desfasurarea procesului investitional pentru constructia de locuinte sociale intra in sarcina autoritatilor administratiei publice locale, cu finantare din bugetele proprii, fondurile aprobate prin bugetul de stat fiind alocate prin transferuri in completarea fondurilor alocate din bugetele locale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.