Precipitatiile din ultimele zile au afectat mai multe judete. Peste o suta de localitati au ramas fara energie electrica si numeroase drumuri au fost blocate.

Din pacate, vremea rea nu se opreste. Hidrologii au emis o noua avertizare, de
Precipitatiile din ultimele zile au afectat mai multe judete. Peste o suta de localitati au ramas fara energie electrica si numeroase drumuri au fost blocate.

Din pacate, vremea rea nu se opreste. Hidrologii au emis o noua avertizare, de aceasta data cotata cu cod portocaliu, care a intrat azi in vigoare si va fi valabila pana maine.

Avertizarea vizeaza raurile Strei, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Arges, Ialomita, Buzau, Ramnicu Sarat, Putna, Trotus, Bistrita, Moldova, Suceava, Barlad, Prut si raurile din Dobrogea. S-a inrautatit situatia in Gorj, Valcea, Dambovita, Prahova, Brasov, Covasna, Buzau, Vrancea, Harghita si Bacau. In aceste zone pot avea loc scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie si izolat a cotelor de inundatie.

Totusi, conform meteorologilor, locuitorii din sudul tarii au scapat de astazi de ploi, acestea mutandu-se in zona de est, zona in care precipitatiile vor fi insemnate cantitativ. Mercurul termometrelor va atinge valorile maxime normale pentru aceasta data calendaristica, acestea situandu-se intre 10 si 18 grade, la amiaza, iar dimineata intre 2 si 10 grade. La sfarsitul acestui week-end si inceputul saptamanii viitoare va fi un alt interval cu ploi, tot de influenta mediteraneeana, prezent in toata tara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.