Inlocuirea, in 2012, a lui Hu si Wen de catre Li si Xi este marea decizie luata de cei peste 2.200 de delegati care mai mult au asistat decit au participat la Congres.

Congresul Partidului Comunist Chinez (PCC) l-a reales in fruntea partidului pe actualul presedinte, Hu Jintao, si a aprobat includerea in conducerea partidului a doi potentiali succesori ai sai. Hu a fost reales si in fruntea Comisiei Militare Centrale a PCC.

Xi Jinping, 54 de ani, liderul PCC din Shanghai, si Li Kegiang, 52 de ani, au fost alesi in noul Comitet Permanent al Biroului Politic, cel mai inalt organ de conducere al partidului si primul pas catre puterea absoluta. Cei doi sint cei mai tineri membri ai Comitetului si au sanse de a inlocui, in 2012, cuplul presedinte-premier Hu Jintao-Wen Jiabao. Li, considerat favoritul actualului lider de la Beijing, este asteptat sa devina vicepremier, pentru a se roda intr-o functie importanta, considera „Financial Times".

Xi este vazut intr-o lumina mai buna de presa occidentala, deoarece, in timpul mandatului de guvernator al provinciei puternic industrializate Zhejiang, s-a aratat deschis catre un sistem politic pluralist si a reusit sa atraga multi industriasi privati in cadrul partidului. Totodata, 65% din PIB-ul provinciei sale a fost produs de intreprinderile private.