Peste un sfert de milion de cetateni au fost evacuati din anumite zone ale statului american California, din cauza incendiilor care devasteaza intreaga zona.

In ciuda interventiei atat a autoritatilor statale, cat si a celor federale, aproape 700 de case au fost arse complet si aproximativ 6.000 de hectare au fost devastate.


Peste 2.000 de pompieri si 13 aparate de zbor s-au luptat a treia zi consecutiv, in conditii infernale, cu doua incendii puternice care devasteaza statul California. Primul a izbucnit in estul orasului San Diego, iar al doilea in comitatul Orange, in nordul statului. Pe langa aceste doua incendii de proportii impresionante, autoritatile se lupta si cu alte focare mai mici, cum ar fi cel din zona Muntilor San Bernardino, la 200 km est de Los Angeles. Cel putin o persoana a decedat, alte cateva sute fiind ranite.


ARMAGHEDON. "Arata de parca a venit sfarsitul lumii", a declarat un pompier citat de BBC. "Din nefericire, conditiile meteo, cu vant si aer uscat, sunt propice intinderii focului", a declarat guvernatorul statului California, Arnold Schwarzenegger. In Malibu, orasul preferat al vedetelor de cinema si al miliardarilor de pe coasta Pacificului, un alt incendiu a amenintat circa 400 de resedinte de lux. In aceasta regiune de coasta isi au resedinta oficiala vedete ca Mel Gibson, Sting, Barbra Streissand, Richard Gere, Pierce Brosnan, Dick Van Dyke, Ted Danson, Olivia Newton-John, James Cameron sau David Geffen.