Electromagnetica Bucuresti va achizitiona terenuri in valoare de 2,5 milioane de euro, tranzactia fiind aprobata  de actionari, care au mandatat conducerea companiei sa finalizeze prospectarea pietei si sa negocieze cu potentialii ofertanti.
Electromagnetica Bucuresti va achizitiona terenuri in valoare de 2,5 milioane de euro, tranzactia fiind aprobata de actionari, care au mandatat conducerea companiei sa finalizeze prospectarea pietei si sa negocieze cu potentialii ofertanti.
"S-a aprobat cumpararea unor terenuri, in limita sumei de 2,5 milioane de euro, si s-au mandatat directorii sa finalizeze actiunile de prospectare a pietei si a negocierilor cu potentialii ofertanti", se arata intr-un comunicat al Electromagnetica transmis bursei Rasdaq. De asemenea, actionarii au aprobat splitarea valorii nominale a actiunilor, de la 0,23 lei pe titlu la 0,10 lei, astfel incat numarul actiunilor va avansa de 2,3 ori, la 338 milioane de titluri. Actiunile rezultate in urma acestei operatiuni vor fi acordate gratuit actionarilor inregistrati. Titlurile Electromagnetica sunt tranzactionate pe bursa Rasdaq, la ultima sedinta, din 17 octombrie, pretul fiind de 2,32 lei, in crestere cu 1,75%.
Electromagnetica a consemnat in primul semestru un avans de 23,5% al veniturilor, la 106,6 milioane lei (32 milioane euro), si o crestere cu 42,6% a profitului net, la 4,4 milioane lei (1,3 milioane euro). Cifra de afaceri a companiei a urcat in intervalul analizat cu 26,11 %, la 105,4 milioane de lei.
In prima parte a anului, Electromagnetica a inceput sa produca energie electrica in microhidrocentrale, dupa ce, la finele anului trecut, a cumparat de la Hidroelectrica zece unitati situate pe raul Suceava, pentru care a platit 19,7 milioane lei (5,6 milioane euro). Compania si-a schimbat, in primavara anului trecut, obiectul principal de activitate din productia de echipamente de telecomunicatii in cea de aparatura si instrumente de masura, verificare si control.
Principalii actionari ai companiei sunt Asociatia Salariatilor, cu o participatie de 49,1%, si SIF Oltenia, cu circa 10% din titluri. Restul titlurilor sunt detinute de persoane fizice (27,24%) si alte firme (12,7%).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin