Stolojan, la rand la DNA?
Este in lucru, este o cauza destul de noua, din vara, din primavara, a spus Doru Tulus. Cazul la care s-a referit insa Tulus priveste activitatea lui Stolojan ca premier, dintr-o perioada de acum 15 ani! Theodor Stolojan, liderul PLD, a fost reclamat ca ar fi facilitat si semnat Hotararea de Guvern nr. 834/1991, care privea includerea unor terenuri ce apartineau comunitat ii Popesti-Leordeni, ca islaz comunal, in patrimoniul SC Danubiana SA.
UDMR face apel la modelul terorismului
Intotdeauna exista o dilema privind felul in care trebuie sa realizezi un scop, iar in ceea ce priveste autonomia teritoriala, este si va ramane in continuare dezideratul primordial privind Tinutul Secuiesc pentru UDMR si pentru mine personal, a spus Marko Bela, recent, intr-o vizita in Ardealul romanesc. Presedintele UDMR a dat ca exemplu regiunea Tirolul de Sud, care, in opinia lui, are o autonomie exemplara, o autonomie viabila, dar si aceasta a avut nevoie de 30 de ani pentru a o dobandi. Noi suntem dupa 17 ani, a conchis Marko Bela. Exemplul de demers autonomist de succes, Tirolul de Sud, indicat ca model de urmat de catre Marko Bela, este mai mult decat interesant. Aici, locuitorii au aplicat inclusiv metode teroriste.
Crima oribila comisa de camatarii craioveni
Un student din Craiova a fost decapitat, apoi a fost transat sub doua poduri din Caras-Severin. Tanarul era student la Facultatea de Sport si la Facultatea de Drept din Craiova, fiind angajat la Directia Judeteana pentru Sport. Studentul stia cine i-a scris cu grafitti pe masina mesajele de amenint are, inainte de a fi omorat, dar nu a vrut sa dezva- luie apropiatilor numele acestora. Mafia camatarilor din Craiova este banuita de politisti a fi la originea cumplitului asasinat care a indoliat orasul. Sute de oameni au insotit cortegiul funerar la inmormantarea tanarului. Colegii si prietenii lui Ion Leontin Bebu au lipit fiecare pe masinile personale cate o poza cu acesta.
Ucis pentru peste?
Administratorul unui lac din judetul Constanta a fost ucis cu lovituri de topor. Purta- torul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Constanta, subinspector Radu Croitoru, a declarat ca Gheorghe Dumitrescu, 40 de ani, era administratorul unei firme care detinea o portiune din lacul Tatlageac. Barbatul isi petrecuse noaptea de miercuri spre joi intr-o baraca situata in apropierea apei, cel mai probabil pentru a pazi lacul de eventualii braconieri. In timpul noptii, un astfel de brigand al zonelor lacustre a patruns in baraca si l-a lovit pe barbat cu un topor in zona capului. Oamenii legii cred ca este posibil ca administratorul sa isi fi pierdut viata de la prima lovitura, iar celelalte au fost date pentru ca agresorul sa fie sigur ca victima nu va avea sanse de supravietuire. Purta torul de cuvant al IPJ sus- tine ca anchetatorii au deja un suspect.