Compania AMD a afisat o pierdere trimestriala mai mica decat cea asteptata, fapt datorat vanzarilor de microprocesoare pentru portabile, afirmand totodata ca razboiul dur al preturilor purtat cu rivalii de la Intel s-a putea tempera. AMD a declarat c
Compania AMD a afisat o pierdere trimestriala mai mica decat cea asteptata, fapt datorat vanzarilor de microprocesoare pentru portabile, afirmand totodata ca razboiul dur al preturilor purtat cu rivalii de la Intel s-a putea tempera. AMD a declarat ca vanzarile procesoarelor pentru laptopuri a crescut cu 43%, reiterand comentariile pozitive facute de Intel la adresa sectorului PC atunci cand a raportat rezultatele trimestriale. Livrarile de microprocesoare AMD au atins un nivel record in trimestrul al treilea, iar compania estimeaza o crestere semnificativa a cotei de piata. "Se pare ca AMD a surclasat Intel in ceea ce priveste transporturile de microprocesoare pentru laptopuri", a declarat analistul FTN Midwest Securities, Joanne Feeney. Producatorul de cipuri a raportat pentru trimestrul al treilea o pierdere neta de 396 de milioane de dolari, sau 71 de centi pe actiune, comparat cu profitul net de 136 de milioane de dolari, sau 27 de centi pe actiune, in aceeasi perioada din 2006. Veniturile au crescut cu 23%, la 1,63 de miliarde de dolari, depasind estimarile medii ale analistilor, de 1,52 de miliarde de dolari. "Incasarile AMD arata bine. Rezultatele sunt probabil mai bune decat se astepta", a declarat analistul din partea American Technology Research, Doug Freedman.
Compania a declarat ca in trimestrul al patrulea, care prin traditie este cel mai productiv pentru AMD, se asteapta ca incasarile "sa creasca in raport cu cererea sezoniera".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.