In situatia in care nu voi primi legea la promulgare pana in data de 22 octombrie 2007, va trebui sa imi respect angajamentele publice si sa emit decretul de organizare a unui referendum pe tema votului uninominal, in baza articolului 90 din Constit
In situatia in care nu voi primi legea la promulgare pana in data de 22 octombrie 2007, va trebui sa imi respect angajamentele publice si sa emit decretul de organizare a unui referendum pe tema votului uninominal, in baza articolului 90 din Constitutie“, declara Traian Basescu acum sase zile. Parlamentul se afla oricum in imposibilitatea de a vota legea in 6 zile.

Astfel, daca Basescu se tine de cuvant, 22 octombrie va ramane ziua in care Basescu a declansat, fara rost, in absenta unei crize reale, sfidand legile si interesul general, o noua criza politica artificiala cu scopul evident de a castiga imagine pentru el si pentru PD. De ce pentru PD? Presedintele a anuntat inca din august ca ziua referendumului va coincide cu ziua euroalegerilor, 25 noiembrie, si deci campania lui pentru referendum cu eurocampania electorala a partidelor. In mod evident, demersul ipocrit al presedintelui vrea sa „palmeze“ o campanie electorala dusa de el in beneficiul PD pentru alegerile europarlamentare - actiune anticonstitutionala, in spatele referendumului, permis de Constitutie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.