Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu exclud posibilitatea ca politistul Cristian Cioaca sa fi avut un complice care sa-l fi ajutat sa scape de cadavrul avocatei brasovene Elodia Ghinescu, disparuta la sfarsitul l
Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu exclud posibilitatea ca politistul Cristian Cioaca sa fi avut un complice care sa-l fi ajutat sa scape de cadavrul avocatei brasovene Elodia Ghinescu, disparuta la sfarsitul lunii august. Surse judiciare ne-au declarat ca aceasta varianta este verificata temeinic de catre anchetatori, insa deocamdata nu au oferit mai multe amanunte in legatura cu acest subiect. Astazi, la dosarul cauzei vor ajunge rezultatele expertizelor de laborator efectuate asupra obiectelor din sacul descoperit in rapa de langa Rasnov, raportul urmand sa fie inserat in probatoriul Parchetului. De asemenea, astazi expira si cele 30 de zile de interdictie de a parasi tara, masura instituita de Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva suspectului Cristian Cioaca.

Ca ipoteza, anchetatorii iau in calcul varianta ca, in zilele imediat premergatoare noptii de 29 spre 30 august, Cristian Cioaca sa fi apelat la sprijinul unui complice care sa-l ajute la cararea cadavrului si abandonarea acestuia intr-o zona neidentificata. Acest complice ar fi un barbat, insa anchetatorii au refuzat sa faca orice comentariu cu privire la veridicitatea acestei informatii.

Ciprian Mustata, in poza la nunta cu Elodia
In paralel, o alta informatie, de data aceasta confirmata de catre procurorul Marius Iacob, se refera la aceea ca in sacul cu obiecte gasit in rapa s-a aflat si o fotografie de la nunta Elodiei Ghinescu cu fostul ei sot, Ciprian Mustata, agent-sef de politie in cadrul IPJ Brasov. „Fotografiile, sase la numar, erau asezate intre paginile cartilor gasite la fata locului, insa trei dintre ele erau atat de degradate, incat nu am putut identifica nimic din continutul acestora“, ne-a declarat anchetatorul. Procurorii spun ca, in celelalte trei fotografii apare, dupa cum urmeaza, Elodia alaturi de Ciprian Mustata, ea imbracata in mireasa, iar el in mire, Elodia alaturi de o prietena de-a ei undeva la mare, pe plaja, si Elodia impreuna cu actualul ei sot, Cristian Cioaca, undeva la o petrecere privata. Starea de degradare a obiectelor gasite in rapa a facut extrem de dificila prelevarea urmelor brun-roscate de pe camasa uniformei de inspector principal de politie gasita, de asemenea, la fata locului.

Aceste urme, potrivit surselor judiciare din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au fost totusi supuse mai multor analize, raportul fiind intocmit la sfarsitul saptamanii trecute. Acest raport a fost sigilat intr-un plic si expediat de la Institutul de Criminalistica direct sefului IGPR, chestorul Gheorghe Popa, urmand ca astazi sa fie dat publicitatii.

Marius Iacob: „Cioaca a segmentat cadavrul Elodiei“
Cristian Cioaca, in varsta de 31 de ani, este acuzat de catre anchetatori ca, in noaptea de 29 spre 30 august, si-a ucis sotia, avocata Elodia Marilena Ghinescu, in apartamentul celor doi, situat intr-un bloc din strada Gloriei, in Brasov.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.