Conform acestui raport, principalul producator de micro-cipurilor din lume a castigat cota de piata in detrimentul companiei rivale Advanced Micro Devices Inc (AMD), estimand cresterea vanzarilor in sectorul computerelor personale (PC) in cel de-al p
Conform acestui raport, principalul producator de micro-cipurilor din lume a castigat cota de piata in detrimentul companiei rivale Advanced Micro Devices Inc (AMD), estimand cresterea vanzarilor in sectorul computerelor personale (PC) in cel de-al patrulea trimestru al anului 2007, spun analistii.
"Mesajul general indica o cerere puternica", a declarat intr-un interviu prin telefon directorul financiar al companiei Intel, Andy Bryant, adaugand ca veniturile de pe trimestrul al treilea au crescut cu 16%, cel mai ridicat procent din ultimii zece ani.
"Intel a inregistrat o crestere considerabila pe toate pietele din lume si nu exista niciun dubiu asupra faptului ca Asia si Europa au inregistrat cele mai mari cresteri", a declarat Bryant. "Piata din SUA a fost destul de normala".
Compania Intel a declarat ca profitul net pe trimestrul al treilea a crescut la 1,86 miliarde de dolari, sau 31de centi pe actiune, de la 1,30 miliarde de dolari, sau 22 de centi pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.
Rezultatele s-au datorat eforturilor de restructurare tehnologica facute de Intel. Veniturile au crescut cu 15%, pana la 10,1 miliarde de dolari, a declarat Intel, conform Reuters.
Analistii de pe Wall Street mizau pe un venit de 9,6 miliarde de dolari si castiguri pe actiune de 30 de centi in al treilea trimestru, conform Reuters.
Intel a numit de asemenea un nou director financiar marti, in persoana lui Stacy Smith, care face parte din companie din 1998. Aceasta va fi subordonata lui Bryant, care a fost numit in functia de director administrativ.
Directorul executiv Paul Otellini a declarat intr-o conferinta ca schimbarile fac parte din amplul program de restructurare administrativa a Intel. A mai declarat de asemenea ca Intel nu intrevede niciun semn de supradimensionare.
In ultimele 18 luni, Intel a trecut printr-un proces de restructurare iar acum isi indreapta atentia catre o noua tehnologie producatoare de cipuri, ce ofera mai multi semiconductori pentru fiecare placuta de silicon.
Pentru trimestrul patru, Intel estimeaza venituri de 10,5 miliarde de dolari pana la 11,1 miliarde de dolari si o marja de profit de 57%, in crestere de la nivelul de 52,4%, atins in al treilea trimestu.
Analistii se asteptau ca Intel sa anunte un venit de 10,4 miliarde de dolari pentru trimestrul al patrulea, conform Reuters. Intel a declarat ca pretul mediu de vanzare a fost stabil in al treilea trimestru comparat cu al doilea trimestru, rezultat mai bun decat cel asteptat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.