"Rezultatele testelor de laborator arata ca painea produsa de Snack Attack, distribuita si la Carrefour, contine soia modificata genetic. Situatia este ingrijoratoare deoarece painea nici macar nu este etichetata ca modificata genetic. Cerem conducer
"Rezultatele testelor de laborator arata ca painea produsa de Snack Attack, distribuita si la Carrefour, contine soia modificata genetic. Situatia este ingrijoratoare deoarece painea nici macar nu este etichetata ca modificata genetic. Cerem conducerii Carrefour sa actioneze imediat si sa confiste painea modificata genetic din toate magazinele proprii asa cum a facut Greenpeace astazi la magazinul Orhideea", a declarat, pentru Rompres, Gabriel Paun, coordonator campanii Greenpeace. Legislatia din UE referitoare la etichetarea Organismelor Modificate Genetic este stricta si a fost transpusa si in legislatia din Romania inca din iunie 2006. Legea spune ca alimentele modificate genetic trebuie sa includa pe eticheta textul "Acest produs contine organisme modificate genetic". Greenpeace a lansat cea de a doua editie a ghidului consumatorului pentru alimentele Modificate Genetic in cadrul caruia inca 3 supermarket-uri si-au publicat politica actualizata cu privire la vanzarea de alimente MG si au trecut pe lista verde. De exemplu, Cora care in luna august era pe lista rosie a ghidului deoarece nu putea garanta ca nu vinde alimente MG, a trecut intre timp direct pe lista verde. Aceasta inseamna la aceasta ora la Cora a eliminat de pe rafturi toate alimentele MG. Penny si XXL au trecut de asemenea pe lista verde elaborata de Greenpeace. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.