Genova va deveni prima provincie unde va fi aplicata o directiva europeana care permite expulzarea, in anumite situatii, a cetatenilor comunitari, prin trimiterea in tara a 20 de romani, informeaza cotidianul Il Giornale si portalul Il Secole XIX, p
Genova va deveni prima provincie unde va fi aplicata o directiva europeana care permite expulzarea, in anumite situatii, a cetatenilor comunitari, prin trimiterea in tara a 20 de romani, informeaza cotidianul Il Giornale si portalul Il Secole XIX, potrivit NewsIn. Aproximativ 20 de romani, printre care prostituate, vor fi expulzati saptamana viitoare de prefectul Giuseppe Romano, pe baza unei directive europene (primita de guvernul italian in luna martie), care prevede posibilitatea de a indeparta de pe teritoriul Italiei cetatenii europeni din motive de ordine publica sau care au dificultati de integrare, anunta www.ilsecoloxix.itCei 20 de romani vizati de decretul prefecturii vor fi predati in custodia unor emisari ai premierului Calin Popescu-Tariceanu si unui oficial din politia romana, care sunt asteptati luni la prefectura din Genova pentru o a doua reuniune bilaterala, dupa cea de la sfarsitul lunii septembrie. “Chiar maine dupa-amiaza (luni - n.red.), la prefectura, vom avea o intalnire la care vor participa un grup mixt italiano-roman si consulul general al Romaniei”, a declarat Romano. Norma europeana invocata in repetate randuri de primarul Marta Vincenzi si aplicata pentru prima data la Genova prevede ca cetatenii europeni pot fi “expulzati” de politia din tarile membre daca, in decurs de trei luni de la intrarea lor, nu demonstreaza ca se pot intretine singuri, precizeaza Il Secole XIX. “Confirm cadrul normativ; in baza unei directive europene primite de tara noastra, acesta le ofera prefectilor dreptul de a semna un decret de indepartare de pe teritoriul national, pentru un an de zile, chiar si a cetatenilor europeni care intra in categorii determinate. De exemplu, cei care nu se inscriu la birourile de inregistrare in decurs de trei luni, cei care nu demonstreaza ca au mijloacele sa se sustina sau care se afla in alte situatii, stabilite, pot fi indepartati”, a explicat Giuseppe Romano. Acesta este instrumentul care poate fi folosit pentru a-i trimite inapoi in Romania pe romii care nu adera la un proiect de integrare in curs de elaborare cu guvernul roman, comenteaza portalul web.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.