Saptamana trecuta au fost tranzactionate 24.739 contracte, valoarea lor reprezentand echivalentul a circa 29,5 milioane de euro.
De la inceputul anului au fost tranzactionate peste 3 milioane contracte, valoarea lor reprezentand echivalentul a m
Saptamana trecuta au fost tranzactionate 24.739 contracte, valoarea lor reprezentand echivalentul a circa 29,5 milioane de euro.
De la inceputul anului au fost tranzactionate peste 3 milioane contracte, valoarea lor reprezentand echivalentul a mai mult de trei miliarde de euro.
Saptamana trecuta a adus in piata la termen de la Sibiu primele contracte pe raportul euro/leu cu scadenta peste un an, investitorii de la Sibiu tranzactionand la un pret de 3,36 lei.
Pentru sfarsitul anului, euro a inceput saptamana la preturi de 3,3501 - 3,37 lei, marti fiind atins un maxim de 3,3830 lei. Presiunea pe cumparare s-a redus mult joi, cand euro a scazut la 3,5551 lei, pentru ca situatia de pe pietele internationale sa readuca raportul la sfarsitul saptamanii la pragul de 3,37 lei, pretul de la inchidere fiind de 3,3620 lei.
"Mentinerea euro in jurul pragului de 3,36 lei indica faptul ca sunt luate in calcul viitoarele mariri ale dobanzii de politica monetara ale BNR", crede un broker.
Pentru martie viitor, preturile de cotare au fluctuat intre 3,41 si 3,4245 lei, in timp ce pentru jumatatea anului viitor tranzactiile au fost realizate la 3,4799 lei, vineri pretul de cotare fiind stabilit la 3,38 lei.
Evolutia unciei de aur pe pietele internationale, unde au fost atinse noi recorduri ale preturilor din ultimii 28 de ani, a mentinut interesul pentru piata unde se tranzactioneaza contractele SIBGOLD.
Au fost tranzactionate contracte pentru sfarsitul anului la preturi cuprinse intre 740 si 750 dolari, sub maximele atinse de metalul galben la Londra, investitorii fiind nevoiti sa ia in calcul si cursul de schimb al dolarului, lichidarea contractelor realizandu-se la cursul anuntat de BNR din ziua scadentei. Pentru martie 2008, pretul de cotare a stagnat pe tot parcursul saptamanii la pretul de 740 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.