Lumea intreaga e bulversata, copiii discuta cu parintii, moderatorii cu psihologii, psihologii cu preotii, preotii, la rindul lor, sesizeaza Biserica si asta din pricina ca decanul scolii de magie a lui Harry Potter e gay. Lucrul acesta


Lumea intreaga e bulversata, copiii discuta cu parintii, moderatorii cu psihologii, psihologii cu preotii, preotii, la rindul lor, sesizeaza Biserica si asta din pricina ca decanul scolii de magie a lui Harry Potter e gay. Lucrul acesta s-a aflat chiar din gura dnei Rowling, care a facut marea dezvaluire in cursul unui turneu de promovare pentru ce-a de enspea carte Potter. Am stat la pinda pentru a vedea daca va avea cineva curajul sa nu faca o stire din acest maret eveniment. Ei, bine, nimeni n-a indraznit s-o eludeze. Banuiesc ca in lumea marelui comert mondial cu magie harrypotterista, homosexualitatea lui Dumbledore e asemanatoare ca impact cu nasterea unui mostenitor in monarhiile Evului Mediu. Totusi, nu-mi dau seama cum de fanii nu simt aerul de marketing al dezvaluirii. Un gay intr-un peisaj literar destinat copiilor e, vorba aia, un omagiu adus diferentelor. Dupa multe episoade ale luptei antidiscriminare, filmele americane au ajuns sa contina un negru, un hispanic si o femeie. Daca regula se impune si-n comertul cu iluzii pentru copii, putem sa ne luam adio si de la jucaria asta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.