Primaria si Consiliul Judetean Constanta au plusat cu 300.000 de euro pentru acoperirea gaurilor lasate de show-ul cu ambarcatiuni de lux organizat in august pe lacul Siutghiol.

Constantenii au platit cel mai scump spectacolul acvatic
promis gratuit de primarul Radu Mazare Romania a organizat in aceasta vara, in premiera, o cursa de Formula 1 pe apa, pe lacul Siutghiol din Constanta. Ambarcatiunile de F1, de 14 metri lungime, care, gratie celor 900 de cai-putere, ating viteze de 250 km pe ora au incintat publicul, care a asistat doar declarativ gratis la acest eveniment sportiv. Plonjonul in cea mai elitista competitie de ambarcatiuni sportive ii costa insa scump pe constanteni. In luna martie, primarul Radu Mazare preciza ca bugetul total al evenimentului este de doua milioane de euro, Consiliul Local contribuind cu 400.000 de euro, iar Consiliul Judetean Constanta, cu 100.000 de euro. Cerintele s-au modificat intre timp, astfel ca bugetul firmei care a organizat intrecerea pe apa a fost alimentat cu alte sume. Primaria Constanta a plusat cu inca 200.000 de euro, iar Consiliul Judetean, cu 100.000 de euro, dovada ca multumirile participantilor la finalul competitiei, pentru organizarea petrecerilor colaterale, nu au fost doar de complezenta fata de gazde.

La ultima sedinta a Consiliului Judetean Constanta, din 19 octombrie, Nicusor Constantinescu, presedintele CJC, a cerut consilierilor judeteni sa aprobe un proiect de hotarire de suplimentare a bugetului evenimentului estival cu inca 100.000 de euro. Cererea lui Nicusor a fost votata fara comentarii de catre 31 de consilieri prezenti. La sedinta au participat si reprezentantii firmei organizatoare - SC Power Marine -, care au impartit consilierilor mici atentii: tricouri si alte materiale promotionale. Directorul SC Power Marine, Ionut Barbu, este cunoscut de constanteni, dar mai ales de autoritatile de mediu si de organizatiile neguvernamentale, drept virful de lance al ridicarii unui mall in parcul Tabacarie, fapt ce a generat un scandal de proportii.

Class One Romanian Grand Prix se va desfasura sase ani de acum inainte tot in Mamaia. Ramine de vazut daca proiectul va putea fi realizat atit timp cit lacul Siutghiol este propus pe lista „Natura 2000". Consilierul democrat Ionel Manafu, fostul director al Directiei Dobrogea-Litoral Apele Romane, a facut o propunere colegilor: „Sa facem o interventie la Ministerul Mediului pentru a clarifica odata statutul lacului Siutghiol, care se afla doar pe lista cu situri «Natura 2000». Deocamdata nu a fost elaborata hotarirea de guvern care sa stipuleze acest lucru, asadar propun Consiliului Judetean sa intervina in acest sens", a sustinut Manafu, pina nu demult membru al taberei care a propus introducerea lacului pe lista „Natura 2000".