Danya Cebus, subsidiara a grupului israelian Africa-Israel Investments, a devenit principalul antreprenor al proiectului de constructie a complexului comercial Cotroceni Park din Bucuresti, dupa ce a primit un contract in valoare de 158 milioane euro
Danya Cebus, subsidiara a grupului israelian Africa-Israel Investments, a devenit principalul antreprenor al proiectului de constructie a complexului comercial Cotroceni Park din Bucuresti, dupa ce a primit un contract in valoare de 158 milioane euro de la dezvoltatorul mall-ului. Lucrarile de constructie la mall-ul Cotroceni Park se vor intinde pe durata a 23 de luni. Companii importante, precum Marks and Spencer, Levis, Leonardo, Della Spora, sau cinematografele IMAX au promis deja ca vor deschide magazine in cadrul noului mall. Proprietarii complexului comercial, un ansamblu care va cuprinde un mall, patru cladiri de birouri si un hotel, cu o suprafata de peste 200.000 de metri patrati, sunt compania Africa-Israel Properties, o alta subsidiara a grupului israelian, prin intermediul AFI Europe, si compania americana de investitii New Century Holdings Capital, relateaza publicatia israeliana online Globes.500 de milioane de euro, pentru proiecte imobiliareAFI Europe si New Century Holdings Capital au cumparat terenul unde urmeaza sa fie dezvoltat proiectul in luna decembrie a anului 2005.
Acesta este al doilea contract incheiat de Danya Cebus in Romania. Astfel, Danya Cebus a fost numita, la inceputul lunii octombrie, antreprenorul general al proiectului rezidential Planorama din Bucuresti, de catre dezvoltatorul israelian EuroHabitat.
Africa Israel Investments a anuntat, in 2006, ca va aloca, in urmatorii trei-patru ani, aproape 500 de milioane de euro pentru proiecte imobiliare in Bucuresti, cel mai important fiind Cotroceni Park.
In luna septembrie, compania Africa-Israel Hotels, divizie a Africa Israel Investments, a achizitionat, impreuna cu un partener, patru hoteluri in Bucuresti, dintre care unul este inca in constructie, valoarea tranzactiei ridicandu-se la circa 30 milioane euro. Tranzactia a vizat hotelurile Opera, Capital, Venetia situate in centrul Bucurestiului, si Palas Hotel, care urmeaza sa fie inaugurat in 18 luni. De asemenea, in luna august, AFI Europe, divizia Africa-Israel Investments, a cumparat cu 77,5 milioane de euro terenul de 155.000 de metri patrati pe care functioneaza fabrica Laromet Bucuresti, unde va construi un ansamblu rezidential de lux.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.