Lansarea candidatilor pentru scrutinul europarlamentar a dat ocazia liderilor de partide sa-si expuna cele mai noi idei de campanie, dar si cele mai aprige dorinte. De altfel, febra euroalegerilor a trezit in mintea politicienilor pofte dintre cele m
Lansarea candidatilor pentru scrutinul europarlamentar a dat ocazia liderilor de partide sa-si expuna cele mai noi idei de campanie, dar si cele mai aprige dorinte. De altfel, febra euroalegerilor a trezit in mintea politicienilor pofte dintre cele mai diverse: de la razbunare, la legume.
Geoana are chef de razbunare
"Si am un chef sa ma razbun pentru umilintele pe care le-au inghitit primarii mei in toata tara. Ca de trei ani de zile ascult ce li se intampla colegilor mei. De trei ani ascult cum sunt dati afara de la serviciu membrii de familie ai primarilor mei doar pentru ca sunt pesedisti. Vreau sa conduc Romania cu partidul acesta pentru ca stim sa facem un lucru mai bun pentru tara, dar vreau in acelasi timp sa le dau demnitatea si sa putem sa ne ridicam si sa spunem: asa nu se mai poate, este vremea schimbarii", a afirmat Mircea Geoana, citat de Mediafax, cu ocazia lansarii candidatilor PSD pentru europarlamentare, la Targoviste. "Si pasul cel mare pe care de-abia il astept este plecarea lui Basescu de la Cotroceni. Asa sa ne ajute Dumnezeu si asa va vreau si in anii urmatori", a mai spus Geoana.
Democratii isi lanseaza azi candidatii
Conducerea PD isi lanseaza astazi la Sala Palatului candidatii pentru PE, invitati de onoare fiind presedintele Traian Basescu si presedintele PPE Wilfried Martens. La Sala Palatului sunt asteptati peste 5000 de membri PD: parlamentari, primari, viceprimari si consilieri locali. Zilele trecute Traian Basescu a fost in vestul tarii. Un grup de localnici l-a asteptat sambata, in Piata Avram Iancu, pe seful statului cu vaporase de hartie si bannere inscriptionate cu "Domnule presedinte, la Arad am gasit o flota la fel de valoroasa ca cea de la ultima expertiza", informeaza Mediafax. La vederea grupului, Basescu nu a spus ceva, dar a ras. Intrebati pe cine reprezinta, cele circa cincisprezece persoane din grup au spus ca sunt "niste romani simpli care se simt furati".
Secuii percep UDMR ca pe un cartof
Dupa indelungi meditatii asupra temei euroalegerilor, liderul UDMR, Marko Bela, a hotarat ca simbolul Uniunii in campanie sa fie "banalul cartof, la care nu s-a gandit nimeni pana acum". Decizia a fost si amplu argumentata, Marko explicand ca aceasta leguma se potriveste ca o manusa cu trasaturile organizatiei maghiare, dar si parerea pe care o au locuitorii din secuime despre Uniune. Aflat vineri, la Miercurea-Ciuc, cu ocazia lansarii candidatilor UDMR in Harghita, el a facut elogiul cartofului. "Ne asumam un simbol cunoscut in secuime, cartoful. Traieste sub pamant, are o forma nu tocmai frumoasa, este chiar urat uneori, dar uratenia aceasta constituie mancarea de baza in secuime. Nu este doar mancare, ci si sursa care ne da forta", a spus Marko. (A.H.; R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.