Dupa Mihai Leu (1997, supermijlocie, WBO) si Leonard Doroftei (2002, 2003, superusoara, WBA), Romania are din nou un campion mondial de box profesionist! Lucian Bute este noul detinator al centurii la categoria supermijlocie, versiunea IBF, dupa ce l
Dupa Mihai Leu (1997, supermijlocie, WBO) si Leonard Doroftei (2002, 2003, superusoara, WBA), Romania are din nou un campion mondial de box profesionist! Lucian Bute este noul detinator al centurii la categoria supermijlocie, versiunea IBF, dupa ce l-a invins prin KO tehnic, pe columbianul Alejandro Berrio, in gala disputata sambata dimineata la "Centre Bell" din Montreal. Bute, 27 de ani, ramane neinvins in cele 21 de meciuri disputate de la trecerea la profesionism, in care a inregistrat tot atatea victorii, din care 17 inainte de limita.
Berrio era detinator al centurii la aceasta categorie din 3 martie 2007, cand l-a invins prin KO tehnic pe germanul de origine rusa Robert Stieglitz, intr-un meci pentru titlul mondial vacant. Bute i-a administrat lui Berrio a cincea infrangere din cariera de profesionist, toate inainte de limita si in care mai obtinuse 26 de victorii (25 prin KO). Dupa un meci ce parea sa se indrepte catre o decizie la puncte, in runda a 11-a, penultima, Bute, supranumit "Mister KO", si-a prins adversarul intr-un colt al ringului unde i-a administrat un croseu, o directa si un upercut de stanga in figura, doar corzile oprindu-i acestuia prabusirea la podea. Arbitrul a oprit meciul si astfel Bute a devenit campion mondial. "Mi-am realizat visul, sunt campion mondial! A fost o seara minunata", a spus Bute dupa meci, in franceza, dupa care a transmis un mesaj in limba romana: "Dragi romani care v-ati trezit dimineata pentru a urmari acest meci, va multumesc din tot sufletul! Dedic victoria tuturor romanilor si familiei mele. Mama, te iubesc, stiu ca nu te-ai uitat la meci!" a spus Bute, printre lacrimi. Bute va sosi cu centura in Romania la sfaristul lunii noiembrie, dupa ce va petrece si o vacanta. Pugilistul a mai spus ca isi doreste sa-si apere titulul intr-o gala organizata in Romania. Bute a discutat dupa meci, prin intermediul ProTV (post care a transmis in direct gala de la Montreal), si cu parintii sai din comuna Pechea, judetul Galati. "Sunt bine, stati linistiti. Nu sunt accidentat, sunt in forma, doar ochiul drept este umflat dupa ce am primit o lovitura", le-a spus Bute parintilor.
Laude pentru Bute
Leonard Doroftei a declarat ca Romania avea nevoie de un nou campion mondial in acest moment, dupa ce Bute a reusit sa castige centura la categoria supermijlocie, versiunea IBF. "Este o victorie binevenita, un nou campion mondial la box profesionist este exact ceea ce avea nevoie Romania in acest moment. Am avut emotii alaturi de Bute si am retrait momentele cand eu eram in ring si luptam pentru titlul mondial. Pentru mine, in acea vreme a fost putin mai greu, pentru ca am boxat in America, unde nu aveam publicul de partea mea. Cel mai greu este prima data cand boxezi pentru a castiga titlul, apoi este mai usor sa ti-l aperi. Depinde acum de Lucian ce vrea sa faca in viitor: daca vrea sa-si pastreze titlul mai multa vreme sau sa si-l puna repede in joc", a spus Doroftei.
"Ma bucur pentru Bute, este un baiat admirabil si merita acest succes", a spus, la randul sau, Mihai Leu. "Este o victorie imensa pentru Romania. Avem cu ce ne mandri in boxul profesionist. Cred ca Bute isi va pastra acest titlu pentru mult timp", a declarat presedintele FR Box, Rudel Obreja, prezent la Montreal. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.