Organizatorii trebuie sa asigure o anumita temperatura pe scena, la concertul de la Cluj, indiferent de frigul de afara.

Diva pop soseste chiar in ziua concertului la Cluj, dupa o escala la Bucuresti, unde schimba avioanele. Ea se va intilni cu presa la Hotel Rimini, unde e cazata o parte din echipa sa. „Beyoncé si echipa ei nu au solicitat ceva special pentru masa, au spus ca poate fi meniu romanesc. Initial doreau niste bauturi racoritoare americane care nu se gasesc la noi, asa ca au spus ca le putem inlocui cu bauturi locale. Beyoncé a solicitat, in mod special, doar supa de taietei de casa, taiati marunt, deoarece vrea sa vada cum este", spune Paul Nanca, directorul Fundatiei Culturale Phoenix, organizatorul concertului din Romania. Pentru pregatirea evenimentului de la Cluj, care are loc luni seara de la ora 20.00 pe stadionul „Ion Moina", au lucrat in total 200 de persoane.

Supa de taietei va fi pregatita de un bucatar din Cluj si ii va fi servita in cabina. Cateringul pentru scena este oferit de Hotel City Plaza, iar pentru echipa tehnica, de Hotel Napoca, ambele din Cluj. Rulota in care sta Beyoncé a fost adusa din Germania si este un adevarat apartament pe roti: diva a mai locuit o saptamina in ea, cind a filmat spotul publicitar pentru Pepsi.

„Echipamentele video sosesc duminica noapte, de la Bucuresti, sint aduse de cinci trailere insotite de politie. Vor fi montate rapid in cursul noptii ca sa poata fi si testate. Exista o perdea de leduri care va acoperi toata scena, plus un ecran pe care se vor transmite imagini filmate in cursul concertului cu mai multe camere", explica directorul Phoenix. Nici o televiziune nu a obtinut dreptul de a filma concertul, iar accesul cu aparate foto sau camere video este interzis in incinta stadionului. Firma clujeana Total Security se va ocupa de paza.

O provocare pentru organizatori este incalzirea celor 10.000 de metri cubi ai scenei. Ei au cumparat mai multe aeroterme speciale: pentru cabinele echipei si cea a cintaretei s-a solicitat asigurarea unei temperaturi de 23 de grade Celsius.

„Dupa conferinta de presa, Beyoncé va merge direct la stadion, unde face probele de sunet, apoi se va intilni cu cistigatorii promotiei sponsorului Vodafone, adica 50 de persoane. Dupa concert va zbura direct spre Bucuresti, iar de acolo spre Istanbul. Urmeaza alte concerte in India, Thailanda, China, Indonezia. Clujul, pentru Romania, a fost alegerea sponsorului Vodafone, deoarece a vrut sa ofere oamenilor de aici un concert mare la preturi mici", afirma Nanca.