Legea referitoare la alegerile prin vot uninominal i-ar putea viza si pe presedintii Consiliilor Judetene, a declarat la GalatI presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

"Eu sper, in urma discutiilor pe care o sa le facem luni cu
Legea referitoare la alegerile prin vot uninominal i-ar putea viza si pe presedintii Consiliilor Judetene, a declarat la GalatI presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

"Eu sper, in urma discutiilor pe care o sa le facem luni cu partidele politice, sa largim un pic cadrul si sa preluam si proiectul pe care l-a depus Asociatia Presedintilor de Consilii Judetene, domnul Dragnea, respectiv alegerea prin vot uninominal a presedintelui de Consiliu Judetean pentru ca in felul acesta vom personaliza un pic si institutia Consiliului Judetean, in care de foarte multe ori presedintele e ales mai curand pe jocuri de culise decat pe reprezentativitate si te poti trezi ca presedintele unui Consiliu Judetean nu reprezinta 85% din votantii din judetul respectiv, dar si-a facut o negociere din care a ajuns presedinte. Prin introducerea unui asemenea sistem de vot uninominal, o sa reprezinte majoritatea celor care au votat in judet. Acest pachet urmeaza sa fie, sper eu, transmis Parlamentului saptamana viitoare, probabil miercuri, dupa sedinta de Guvern", declarat Olteanu, citat de Mediafax. In ceea ce priveste legea votului uninominal, aceasta va fi adoptata prin asumarea raspunderii guvernamentale, in cazul in care nu va fi votata la inceputul saptamanii viitoare in Parlament.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.