Ofertele de vacante care includ circuite culturale si religioase incep sa fie din ce in ce mai cerute de turisti, pe masura ce anotimpul rece se apropie.

Tarile din Orientul Mijlociu sau cele din sudul Europei au cautare in continuare pri
Ofertele de vacante care includ circuite culturale si religioase incep sa fie din ce in ce mai cerute de turisti, pe masura ce anotimpul rece se apropie.

Tarile din Orientul Mijlociu sau cele din sudul Europei au cautare in continuare printre turistii romani, chiar daca soarele nu mai incalzeste la fel ca vara. Agentiile prezente la Targul de Turism al Romaniei, care se desfasoara pana duminica la Romexpo, promoveaza intens sejururile cu tema culturala si religioasa in Israel, Iordania, Grecia si Malta.

De departe, Israelul are un atu. Supranumit „leaganul religiilor“, tara atrage deopotriva atat pentru Orasul Sfant si Bethleem, cat si pentru contrastul dintre antic si modern. Din octombrie pana in decembrie, inclusiv de Craciun, un circuit de sapte zile prin Tara Sfanta costa in jur de 650 de euro, suma asigurand transportul cu avionul si cazarea la hoteluri de patru stele, cu demipensiune. Vizitarea obiectivelor religioase este impartita pe zile, cu plecare din Ierusalim.

Pe urmele pelerinilor, turistii au astfel ocazia sa admire orasul de pe Muntele Maslinilor si sa viziteze Capela Inaltarii, Biserica Sfan ta Elena si Grota Ghetsimani. Circuitul nu ocoleste Zidul Plangerii si ii poarta obligatoriu pe calatori pe Via Dolorosa (Drumul Crucii). Ierusalimul are ceva si pentru cei care nu agreeaza turismul religios.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.